Haberler

UEFA Şerefine Ziyafet

Türkiye'nin, UEFA Euro 2016 Adaylığını Değerlendirmek Üzere Ziyarette Bulunan UEFA Heyeti Onuruna Bir Yemek Verildi.

Türkiye'nin, UEFA EURO 2016 adaylığını değerlendirmek üzere ziyarette bulunan UEFA heyeti onuruna bir yemek verildi.

Esma Sultan Yalısı'ndaki yemeğe UEFA heyetiyle birlikte Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, yönetim kurulu üyeleri, maçların oynanacağı 8 aday kentin vali ve belediye başkanlarıyla çok sayıda davetli katıldı.

Deniz Taksi ile Esma Sultan Yalısı'na gelen UEFA heyeti içinde, bir dönem Trabzonspor'da forma giyen eski futbolculardan Gürcü Arçil Arveladze'nin de yer aldığı dikkat çekti. UEFA Milli Takım Turnuvaları Komitesi Başkanı, UEFA YÖnetim Kurulu üyesi ve Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı Gilberto Madail başkanlığındaki heyet için özel bir program hazırlanırken, basın mensuplarına yalnızca görüntü için bir süre izin verildi.

Gecede konuklara, Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonasına aday olduğu 8 kentin mutfağından hazırlanan özel bir menü sunulduğu bildirildi.

UEFA heyetindeki konukların UEFA Avrupa Ligi maçlarını izleyebilmeleri için yemek salonunda özel bir sistem kuruldu. Yemek salonuna kurulan projeksiyonlardan, bu gece oynanacak 4 maçın aynı anda takip edilebileceği şekilde, televizyon yayınları davetlilere hazırlandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, yemek sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, görüşmelerin son derece olumlu ve verimli geçtiğini belirterek, "2016 Avrupa Şampiyonası adaylık sürecinde çok önemli bir gün yaşıyoruz. Çok da hazır bir şekilde yaşıyoruz bugünü. Çok yoğun şekilde hazırlayıp, emek sarf ettiğimiz adaylık dosyamızı UEFA'ya teslimden sonraki süreçte, dosya incelendi ve bugün de yerinde bir tespit yapmak amacıyla UEFA heyeti Türkiye'de. Biz 2012 adaylık sürecinde de yaptığımız gibi en iyi projeyi yapmak için yola çıktık. Bu hedefe de ulaşacağımıza inanıyorum. Bugün yapılan toplantı son derece verimli ve olumlu geçti" dedi.

Türkiye'nin rakipleri İtalya ve Fransa'nın Avrupa'nın önemli futbol ülkeleri olduğuna dikkat çeken Özgener, "Hedefimiz öncelikle en iyi projeyi yapabilmek, ama şu gerçeği de göz ardı etmemeliyiz: En iyi projeyi yapan kazanmıyor. En iyi projeyi yapmak kadar, güçlü bir lobi faaliyeti de gerekiyor. Önemli artılarımız olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Bu arada Türkiye'nin üst üste 3. adaylık başvurusu olduğunu dile getiren Federasyon Başkanı Özgener, "Bu bile Türkiye'nin böyle bir organizasyonu düzenlemeyi ne kadar çok istediğini, kendine ne kadar güvendiğini ve en iyi şekilde yapabileceğine olan inancını çok açık şekilde gösteriyor" derken, "Turnuva tarihinde bizden başka üst üste 3 kez aday olan bir ülke gözükmüyor. İnşallah bu sefer turnuvayı düzenlemek Türkiye'ye nasip olur" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin organizasyonu alması halinde 6 yeni stat yapacağını vurgulayan Özgener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği 920 milyon avroluk teminat mektubunun önemli bir artı olduğunu söyledi. Özgener, yaptıkları yurt dışı gezilerden de "oldukça olumlu geri dönüşler" aldıklarını belirterek, "Dosyamızın içindeki her şey tatmin edici boyutta" ifadelerini kullandı.

Özgener son olarak, UEFA'nın Türkiye'de güvenlik riski görüp görmediği şeklindeki soruya, "Sizlerden ricam, bunu sürekli gündeme getirmeyelim. Adaylık sürecinde bize destek olun. Böyle bir şey zaten gündemde değil. Böyle bir konuyla ilgili bize UEFA'dan geri dönüş olmadı. Gündeme getirmek de doğru değil. Bu ziyaret sonunda birtakım eksiklikler varsa bildirilecektir ve tamamlanır" şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title