Haberler

"Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası"

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" nedeniyle mesaj yayımladı.

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" nedeniyle mesaj yayımladı.

Türköz, mesajında, Kurtuluş Savaşından çıkan ülkenin kaynakların tükendiğini ve yeni kurulan devletin yaşatılması azmi ile bu kötü gidişattan kurtulmak için Atatürk önderliğinde kalkınma çalışmalarının başlandığını hatırlattı.

Atatürk tarafından 1923 yılında toplanan İzmir İktisat Kongresinde, yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldığını anımsatan Türköz, şöyle konuştu:

"Bu tarihten sonra, 12-18 Aralık tarihleri arasını içine alan hafta,

"Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" olarak kutlanmaya başlandı. Cumhuriyet döneminde temelleri atılan kendi kendine yeter bir toplum olmadaki ilk adım bugün de devam etmektedir.

İnsanın kazancını, malını, zamanını verimli bir şekilde ve gerektiği gibi kullanmasına tutumluluk adı verilir. Tutumlu insan, eşyalarını güzel bir şekilde kullanır, onları gerektiği gibi korur ve muhafaza eder. Zamanını boşa geçirmez, faydalı işlerle değerlendirir. Tutum ve yatırım alışkanlığı küçük yaşlarda kazanılır. Ülkemiz ekonomisinin gelişmesinde en önemli hamlelerin, yatırımların gerçekleşmesi ile olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Ülkemizin hangi kaynağı olursa olsun gelecek nesillere mamur, müreffeh ve bölgesinde otoriter bir güç bırakmak istiyorsak, kaynakları yerinde ve israf etmeden kullanmanın önemini hatırlamalıyız. Vatandaşlarımızın mevcut milli kaynakları savurganlığa gitmeden kullanması dışarıya bağımlılığımızı azaltacak ve kazançlarımızı ülkemiz için yatırımlarda kullanmanın yolunu açacaktır. Ülkemizde üretilen ürünlerin satın alınması ile milli gelirimizin artacağını da unutmamalıyız."

Muhabir: Mehmet Ulusoylar

Yayıncı: Sinan Özmüş - KASTAMONU

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk İzmir Tosya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title