Haberler

Tutuklu ve Hükümlüler Cezaevlerindeki Kurslarla İş Sahibi Oluyor

Van Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, Cezaevlerinde Açtıkları Kurslar Sayesinde Tahliye Olan Tutuklu ve Hükümlülerin İş Bulmakta Zorlanmadığı Belirtti.

Van Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, cezaevlerinde açtıkları kurslar sayesinde tahliye olan tutuklu ve hükümlülerin iş bulmakta zorlanmadığı belirtti.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Akçadırcı, cumhuriyet savcılıkları bünyesinde 5402 Sayılı Denetim Serbestlik Yasası çerçevesinde kurulan Yardım Merkezleri Koruma Kurulu'nun, 18 yaşında küçük yaşta suça sürüklenen çocuklar ile suçtan zarar gören mağdurların çocuklarını, uyuşturucu madde bağımlılarını ve iş bulmak isteyen eski hükümlü ve tutukluları kapsadığını kaydetti. Her ay bir kez düzenli olarak toplanan kurulun dosya üzerinde somut kararlar aldığını anlatan Akçadırcı, özellikle mağdur kız çocuklarının koruma altına alınması, hükümlü ve tutukluların dışarıda bulunan aile fertlerine bu kapsamda yardımlar yaptığını söyledi.

Açtıkları kurslar sayesinde tahliye olan hükümlü ve tutukluların iş bulmakta zorlanmadığını ifade eden Akçadırcı, "Cezası biten her hükümlü ve tutuklu cezaevinde açılan kurslar sayesinde vasıfsız olsa dahi bir meslek sahibi olmuş olarak çıkıyor. Bu kurslar kişinin hem cezaevinde bulunduğu süre içerisinde çok cüzi olsa dahi kendisine bir ek gelir getiriyor, hem de tahliye olduğu zaman bir sanatı olan, elinde sertifikası bulunan vasıflı bir eleman oluyor. Durum böyle olunca da kamu kurum ve kuruluşlarında iş bulmasa dahi kendi atölyesini kuruyor" dedi.

İşlediği suçtan dolayı hüküm giyen veya tutuklanan madde bağımlılarını ise aynı yasadan dolayı hemen cezaevine almadıklarını anlatan Akçadırcı, kendilerine yapılan tebligatla birlikte 1 aylık süre tanındığını belirterek, "Şahısları bu süre içerisinde eğitime tabi tutuyoruz. Verilen bu süre zarfında ıslah olmaz veya eğitimi kabul etmez ise cezaevine gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

(ŞA-MET-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title