Haberler

Tüsiad'dan Diyarbakır'a Moral Ziyareti

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (Tüsiad), 6 Kişinin Öldüğü, 67 Kişinin Yaralandığı Bombalı Saldırının Ardından Moral, Destek ve Birliktelik Mesajı Vermek İçin Diyarbakır'a Gidecek.

TÜRKİYE Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), 6 kişinin öldüğü, 67 kişinin yaralandığı bombalı saldırının ardından moral, destek ve birliktelik mesajı vermek için Diyarbakır’a gidecek.

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile birlikte cuma günü kente gelecek olan yönetim kurulu üyeleri patlamanın olduğu yere karanfil bırakacak.

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri, Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu’nun (DOGÜNSİFED) davetlisi olarak cuma günü Diyarbakır’a geliyor.

Diyarbakır’da 3 ocak günü düzenlenen ve 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 67 kişinin yaralandığı uzaktan kumandalı bombalı saldırının düzenlendiği yere karanfil bırakacak olan TÜSİAD heyeti, patlamada büyük tahribat alan dershaneyi de ziyaret edecek. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile de görüşecek olan heyet, daha sonra Dedeman Oteli’nde bir toplantı düzenleyecek.

‘TÜSİAD'IN ZİYARETİ ÖNEMLİ’

DOGÜNSİFED Başkanı Şeyhmus Akbaş, bombalı saldırının kenti sarstığını belirterek, TUSİAD’ı Diyarbakır’a destek vermek amacıyla davet ettiklerini, onların da kabul ettiğini belirtti.

TUSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yapacakları toplantıda bölgenin ve Diyarbakır’ın sorunlarınıda ele alacaklarını belirten Şeyhmus Akbaş, şunları söyledi:

“DOGÜNSİFED’in 2007- 2008 yılıyla ilgili toplantısını cuma günü yapıyoruz. Bu toplantıda 2008 yılında yapacaklarımızı da ele alacağız. Biz bunu yaparken bölgenin sorunlarıyla ilgili TUSİAD ile de cuma günü bir araya geleceğiz. Toplantıda hem Türkiye’nin, hem de bölgenin sorunlarını ele alacağız. Bölgeyle ilgili teşvik uygulamaları, hükümetin son yaptığı açıklamalardan, yeni Anayasa’ya kadar her şeyi ele alacağız. Diyarbakır’ı sarsan olayın yarasını sarmak için TÜSİAD’ı da davet ettik. Onlar da bize ve Diyarbakırlılara destek amacıyla teklifimizi kabul ettiler. TUSİAD’ın gelmesi çok önemli. İnsanlara hem moral, hem birliktelik mesajı verilerek bölgenin sorunları yerinde tespit edilip çözüm yolları aranacak.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title