Haberler

Türkiye'deki Bulgarlar 12 İlde Oy Kullanabilecek

Türkiye'de Yaşayan Bulgar Vatandaşları, Bulgaristan'da Yarın Yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin 12 İlde Açılacak 43 Sandıkta Oy Kullanabilecek.

Türkiye'de yaşayan Bulgar vatandaşları, Bulgaristan'da yarın yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için 12 ilde açılacak 43 sandıkta oy kullanabilecek.

Bulgaristan Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinden edinilen bilgiye göre, Bulgar vatandaşları oylarını, yarın 06.00-19.00 saatleri arasında Ankara, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, İzmit, Yalova, Adapazarı, Bursa, Balıkesir, Manisa ve İzmir'de açılacak sandıklarda kullanacak.

Süresi uzatılmış pasaportu bulunanların oy kullanabileceği seçime, pasaport süresini uzatmak için başvuruda bulunan Bulgar vatandaşları da müracaat belgeleriyle katılabilecek.

Kayıtlı seçmen sayısının 6 milyon 446 bin olduğu Bulgaristan'da halk, yeni cumhurbaşkanını ve yardımcısını seçmek için yarın sandık başına gidecek. İki turda yapılacak seçime cumhurbaşkanlığı için 7, cumhurbaşkanı yardımcılığı için 7 olmak üzere toplam 14 aday katılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title