Haberler

Türk Büro-Sen Adalet Bakanlığına Siyah Çelenk Bıraktı

Türk Büro-Sen, Adalet Bakanlığı tarafından zabıt katipleri ve yazı işleri müdürlerinin tekrar sınava tabii tutulması ve başarısız olanların iş akdine son verilmesini öngören genelgeyi protesto etmek amacıyla Adalet Bakanlığı'na siyah çelenk...

Türk Büro-Sen, Adalet Bakanlığı tarafından zabıt katipleri ve yazı işleri müdürlerinin tekrar sınava tabii tutulması ve başarısız olanların iş akdine son verilmesini öngören genelgeyi protesto etmek amacıyla Adalet Bakanlığı'na siyah çelenk bıraktı Türk Büro-Sen, Adalet Bakanlığı tarafından zabıt katipleri ve yazı işleri müdürlerinin tekrar sınava tabii tutulması ve başarısız olanların iş akdine son verilmesini öngören genelgeyi protesto etmek amacıyla Adalet Bakanlığı'na siyah çelenk bıraktı.

Türk Büro-Sen tarafından yapılan eyleme Sendika Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir, Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Bayram Öztürk, Ankara Şube Yöneticileri ve çok sayıda adalet çalışanı katıldı.

Genel Başkan Yokuş, burada yaptığı konuşmada "Ülke insanına adalet dağıtmakla sorumlu bir kurumun kendi çalışanları için adaletten uzaklaşmasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Adalet çalışanları ağır iş yükü ve idare baskısı altında zaten ezilmekte, her gün suçlu ya da zanlılarla aynı ortamda çalışmaktadırlar. Bu durum çalışanların psikolojisini yeteri kadar bozmaktadır. Adalet Bakanlığı ise, çalışanların motivasyonunu artırıcı uygulamalar yapmak yerine, önce İstanbul Adalet Komisyonu Başkanlığı marifetiyle yayınlanan yazıyla, daha sonra 16 Nisan 2013 tarihli Bakanlık genelgesiyle çalışanları gözden çıkardığını göstermiştir" dedi.

-"24 BİN ZABIT KATİBİNİN VE YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜNÜN İŞ GÜVENCESİ ORTADAN KALKACAK"-

Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye değinen Yokuş, "Zabıt Katipleri klavye kullanım sınavına tabii tutulacak. Başarısız olan personel 3 ay sonra tekrar sınava alınacak. Eğer bu sınavda da 3 dakikada 90 kelime yazma kriterini yerine getiremezlerse iş akdine son verileceği belirtilmiştir. Yine İstanbul Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı tarafından yayınlanan genelgede, "Bakırköy, Büyükçekmece ve Küçükçekmece Adalet Dairelerinde ki Yazı İşleri Müdürleri yönünden ise kalem mevzuatı kapsamında hizmet içi eğitim imtihanı yapılacak olup, başarısız olanlar için sözleşmenin feshi ve iş yoğunluğu az olan Adliyelere tayini yönünde çalışma yapılacaktır' denilmektedir. Bu Hangi adalete, hangi insanlığa sığar" diye konuştu..

-ADALET BAKANINA İSTİFA ÇAĞRISI-

Yokuş, 3. ve 4. Yargı paketi de yasalaştı ve hiç birinde adalet çalışanları için bir iyileştirme yer almadı. Adalet çalışanlarının önce havuz paraları kesildi, sonra yol paraları kaldırıldı. Son olarak 666 sayılı KHK ile fazla mesaileri ellerinden alındı. Şimdi de yayınlanan bu genelgeyle zabıt katipleri ve yazı işleri müdürlerinin iş güvencesine göz dikildi. Adalet Bakanı göreve başladığı günden beri uyguladığı yanlış politikalarla, mesai arkadaşları olan kurum çalışanlarını mağdur etmiştir. Bakanı istifaya davet ediyoruz. Bu erdemi gösteremeyecekse, hiç olmazsa hukuka aykırı olan bu genelgeyi geri çekmelidir" dedi.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, gerçekleştirilen eylemin bir uyarı eylemi olduğunu, yayınlanan genelge geri çekilmez ise üretimden gelen gücün kullanılacağını belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Basın açıklamasının ardından Adalet Bakanlığı önüne "siyah çelenk" bırakılarak protesto eylemi sona erdi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Adalet Bakanlığı Fahrettin Yokuş Politika Güncel Haberler

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Miçotakis'in 'Terör örgütü' çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Miçotakis'in "Terör örgütü" çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Bakmadan Geçme

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title