Haberler

Turizm Haftası Etkinlikleri

Aydın'da €œ32. Turizm Haftası” Etkinlikleri Atatürk Meydanı'nda Düzenlenen Açılış Töreniyle Başlatıldı. Buradaki Törenlere Aydın Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, Çevre ve Orman İl Müdürü Veli Yorgalı, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Personelleri, Davetli ve Öğrenciler Katıldı.

Aydın'da “32. Turizm Haftası” etkinlikleri Atatürk Meydanı'nda düzenlenen açılış töreniyle başlatıldı. Buradaki törenlere Aydın Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, Çevre ve Orman İl Müdürü Veli Yorgalı, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personelleri, davetli ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, bir yerin tarihi ve doğal güzelliklerini görmek, tanımak eğlenmek ve dinlenmek için yapılan gezilere turizm dendiğini söyledi. Ulaşım imkanlarının daha kolay ve ucuz hale gelmesi ile insanların geride bıraktıkları yakınlarıyla kolayca haberleşmesini sağlayan kitle iletişim araçlarının yaygınlaşması sayesinde turizmin büyük bir hızla gelişmekte olduğuna işaret eden Aktakka, Aydın'ın turizm potansiyeli açısından büyük bir zenginliğe sahip olduğunun altını çizdi. Bu potansiyellerin değerlendirilmesi ve turizme kazandırılması için çok çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Aktakka, “Aydın'da turizmin çeşitlendirilmesi konusunda deniz, kum ve güneş turizminin yanı sıra termal ve kongre turizmi ile ilgili çalışmalar sürdürülmekte. Merkezde Tralleis alanın turizm gelişim bölgesi ve Buharkent ilçemizin termal turizm bölgesi ilan edilmesinin ardından bu bölgedeki yatırımlar hızla artacak. Bu gelişmeler ilimiz turizmine büyük katkılar sağlayacak ve turizmin Aydın'da 12 aya yayılmasına neden olacak. Kuşadası Kongre Merkezi ve Didim Yat Limanı'nın tamamlanması turizm faaliyetlerini kalkındıracak. Ana yatırımlar ile birlikte alt sektörde yapılacak yatırımlar ülkemizdeki istihdam oranının artmasını katkı sağlayacak. Bu gelişmelere paralel olarak bizim dikkat etmemiz gereken husus, ülkemize gelen turistlerin memnun ayrılmasını sağlamak. Bunun için şehirlerimizin ve yaşadığımız mekanların temiz olması gerekmekte, turistler için güvenli ve huzurlu ortamların oluşturulması önem taşımakta” dedi.

Yapılan konuşmaların ardında törende; Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren ilk ve orta dereceli öğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilere ödülleri Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Çeşitli halk oyunları gösterilerinin sunulduğu tören, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile turizm sektörü işletmelerine ait standartların oluşturulmasıyla sona erdi. Öte yandan, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 15-22 Nisan 2008 tarihleri arasında Aydın'daki müze ve ören yerlerinin vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak ziyaret edilebileceği belirtildi.

(MB-İK) 15.04.2008 17:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title