Haberler

Tüpraş'taki Patlamayla İlgili 2 İngiliz'e Yurtdışına Çıkış Yasağı

Körfez İlçesi'ndeki Tüpraş Rafinerisi'nde Meydana Gelen ve 3 Kişinin Ölümüne Neden Olan Tank Patlamasıyla İlgili Olarak, Burada İş Yapan İngiliz Innospec Firmasının 2 Yetkilisine Yurta Işına Çıkış Yasağı Getirildi.

Körfez İlçesi'ndeki Tüpraş Rafinerisi'nde meydana gelen ve 3 kişinin ölümüne neden olan tank patlamasıyla ilgili olarak, burada iş yapan İngiliz INNOSPEC firmasının 2 yetkilisine yurta ışına çıkış yasağı getirildi.

Tüpraş İzmit Rafinerisi'nde devre dışı bırakılan tetra etil tankının söküm öncesi temizlik işlemlerini yapan İngiliz INNOSPEC firmasının çalışanları içerdeyken, meydana gelen patlamada firmanın Güney Afrika uyruklu 3 çalışanı öldü, 7 kişi yaralandı. 20'ye yakın kişi de gazdan zehirlenerek hastanelerde tedavi altına alındı. Bilirkişi heyetinin henüz teknik raporunu hazırlamaması nedeniyle, Körfez İlçesi Cumhuriyet savcılğı, İngiliz firmasının Prooje Müdürü Derek M. ve yardımcısı Peter Christian L. için yurt dışına çıkış yasağı getirdi.

İZMİT(Kocaeli), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title