Haberler

Tülomsaş Genel Müdürü: Tamiratı Bırakıp Üretime Geçtik

Eskişehir'deki Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.ş. (Tülomsaş) Genel Müdürü Hayri Avcı, Tamiratı Bırakıp Üretime Geçtiklerini, İmalat Ağırlıklı Çalışmalar Yaptıklarını Söyledi.

Eskişehir'deki Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ) Genel Müdürü Hayri Avcı, tamiratı bırakıp üretime geçtiklerini, imalat ağırlıklı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Genel Müdür Hayri Avcı TÜLOMSAŞ'ta düzenlediği basın toplantısında geçen hafta Referans Gazetesi tarafından kendilerine 'Hızlı Balık' ödülü verildiğini hatırlattı. Otomotiv ve taşıt araçları sektöründeki 1300 firmayı geride bırakarak 'Hızlı balık ödülüne' layık görüldüklerini anlatan Hayri Avcı Mısır, Cezair ve Fas'a olan ihracatlarının yüzde 223 oranında arttığını bildirdi.

Dünya markası olmayı hedeflediklerini bildiren TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, yan sanayi geliştirme programı kapsamında 2006 yılında yan sanayiye 14 milyon YTL'lik iş aktarıldığını ve 8 milyon YTL'lik de tasarruf sağlandığını söyledi. 2007 yılında yan sanayiye 25 milyon YTL aktarılmayı planladıklarıın açıklayan Avcı, ''2002-2006 yıllarında üretim ve onarım faaliyetlerinde işçi sayısını 17 azaltık. Buna rağmen üretilen işlerde son 4 yılda yüzde 61'lik verimlilik artışı oldu'' dedi.

Basın toplantısından sonra fabrikayı basın mensuplarına gezdiren Genel Müdür Hayri Avcı, TÜLOMSAŞ'ın 2015 yılı hedeflerini de şöyle sıraladı:

''Yabancı bir partner ile Avrupa, Afrika, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri'ne dizel elektrik, dizel hidrolik, elektrikli lokomotifler ihraç etmek. TCDD dışındaki pazar payımızı yüzde 50'ye çıkarmak. 2015 yılında yıllık 200 lokomotif üretim kapasitesini yakalamak. 2015 yılı sonunda yan sanayimize en az 100 milyon dolarlık kaynak aktarmak. 2015 yılı sonundaki yıllık ciromuzu 750 milyon dolara çıkarmak. Ar-Ge kapsamında iyileştirme ve geliştirme faaliyetlerini üniversite ve yan sanayimizle birlikte etkin olarak sürdürmek.''

Basın mensupları ile birlikte toplantıyı izleyen ve fabrikayı gezen Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Çetin Bayer, TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı'ya bir saat verdi. Bayer, saati Demiryol-İş Sendikası Genel Başakanı Mehmet Atalay'ın gönderdiğini ve Referans Gazetesi'nden alınan ödül nedeniyle verildiğini belirtti.

Saadet KEFAL/ ESKİŞEHİR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title