Haberler

Tükürük bezi tümörü bulunan 65 yaşındaki hasta ameliyatla sağlığına kavuştu

Güncelleme:

Türkiye ve dünyada görülme sıklığı en az kanser türlerinden tükürük bezi tümörüyle mücadele eden 65 yaşındaki hasta, yüz sinirlerine zarar verilmeden yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Türkiye ve dünyada görülme sıklığı en az kanser türlerinden tükürük bezi tümörüyle mücadele eden 65 yaşındaki hasta, yüz sinirlerine zarar verilmeden yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Türk Kızılaydan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da yaşayan ve tükürük bezinde tümör olduğu tespit edilen 65 yaşındaki hastanın tedavisine Kızılay Kartal Hastanesinde başlandı.

Bu kapsamda hastanın tükürük bezindeki tümör, başarılı bir operasyonla ve yüz sinirlerine zarar verilmeden çıkarıldı.

"Erken tedavi çok önemli"

Konuya ilişkin bilgi veren Kızılay Kartal Hastanesi Kulak Burun Boğaz, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Gazi Abuzaid, hastada 2 yıldır gittikçe büyüme gösteren tükürük bezi kitlesinin olduğunu belirtti.

Tükürük bezinin içinden yüz sinirinin geçtiğini aktaran Abuzaid, şu ifadeleri kullandı:

"Siniri koruyarak bezi ve kitleyi çıkarmak gerekiyor. Yapılan ameliyatta sinirin tüm dallarını teker teker bulup koruduk ve kitleyi başarıyla çıkardık. Tümör ne kadar küçükse cerrahi de o kadar kolay oluyor. Bu nedenle tümör kötü huylu ise hastalık erken evredeyken, yayılıp diğer dokuları işgal etmeden veya farklı bölgelere sıçramadan çıkarılması daha da önem kazanıyor. Burada erken tedavinin önemi daha iyi anlaşılıyor.

???????Bulunduğu bölgeye bakılmaksızın iyi veya kötü huylu tüm tükürük bezi tümörlerinin cerrahi müdahaleyle alınması gerekiyor. Yüz siniri gibi önemli yapıların zarar görme olasılığı düşünülerek, gerçekleştirilmesi çok zor bir operasyondur. Doktor, tamamen bu tümörü çıkarabileceğine inanırsa ameliyatla tedavi edilir. Böyle bir operasyon cerrahın beceri ve deneyimine bağlıdır. Kızılay Kartal Hastanesinde bu operasyonu başarıyla gerçekleştirdik."

Bu tarz durumlarda önce doktora başvurmak gerektiğini, ardından hastadan boyun ultrasonografisi ve MR isteneceğini belirten Abuzaid, kitleden alınacak biyopsi ile patoloji sonucunun doktora tümörün çeşidini göstereceğini kaydetti.

Abuzaid, çoğu zaman bu vakalarda kanser ve etrafındaki tükürük bezinin bir kısmının veya tamamının çıkarılması gerektiğine işaret ederek, "Yakındaki yumuşak doku da alınabilir. Amaç, çıkarılmış tümörün dış kenarlarında hiçbir kanser hücresinin olmamasıdır. Kanser yüksek dereceliyse veya lenf nodlarına yayılmışsa, boynun aynı tarafındaki lenf bezleri boyun diseksiyonu adı verilen bir işlemle çıkarılabilir." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Kızılay Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title