Haberler

TÜİK TÜFE rakamlarını açıkladı

Güncelleme:

SAMSUN (İHA) – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Samsun Bölge Müdürlüğü verilerine göre Samsun, Tokat, Çorum, Amasya'da Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) 12 aylık ortalamalara göre yüzde 15,95 arttı.

SAMSUN (İHA) – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Samsun Bölge Müdürlüğü verilerine göre Samsun, Tokat, Çorum, Amasya'da Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) 12 aylık ortalamalara göre yüzde 15,95 arttı.

TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü, TÜİK Başkanlığı tarafından 2019 yılı Aralık ayına ilişkin açıklanmış olan TÜFE değişim oranlarından yararlanarak, (TR83) Samsun, Tokat, Çorum, Amasya bölgesi için TÜFE oranlarını açıkladı. Buna göre TÜFE aylık değişim oranı Samsun, Tokat, Çorum, Amasya bölgesinde yüzde 0,89 arttı.

Yapılan açıklamada; 2019 yılı Aralık ayında İstatistiki Bölge Birim Sınıflaması (İBBS) TR83 Samsun, Tokat, Çorum, Amasya Bölgesinde 2003-100 TÜFE genel endeksinde bir önceki aya göre yüzde 0,89 arttı. Bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 11,29, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,29 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 15,95 oranında artış gerçekleşti.

Samsun, Tokat, Çorum, Amasya bölgesinde aylık bazda en yüksek artış gıda ve alkolsüz İçecekler ana harcama grubunda gerçekleşti. 2019 yılı Aralık ayında ana harcama gruplarına göre; bölgede aylık bazda en yüksek artış yüzde 2,74 ile gıda ve alkolsüz İçecekler grubunda gerçekleşti. Bunu yüzde 2,70 ile sağlık ve yüzde 0,78 ile çeşitli mal ve hizmetler grubu izledi. Endekste düşüş gösteren gruplar arasında en büyük azalış yüzde 1,15 ile giyim ve ayakkabı grubunda olurken, bunu yüzde 0,29 azalışla ile mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri grubunda oldu.

Samsun, Tokat, Çorum, Amasya bölgesinde fiyatı en çok artan ürün; soğan oldu. Bölgede 2019 Aralık ayında fiyatı en çok artan ürünler soğan (yüzde 28,83), kabak (yüzde 13,05) ve ameliyat ücreti(yüzde 10,76) olup, fiyatı en çok düşüş gösteren ürünler, portakal (yüzde 22,88), kivi (yüzde 13,49) ve nevresim takımı (yüzde 9,43) oldu.

Aralık 2019'da, endekste kapsanan 418 maddeden 131 maddenin ortalama fiyatında düşüş gerçekleşirken, 34 maddenin ortalama fiyatında değişim olmadı. 253 maddenin ortalama fiyatında ise artış gerçekleşti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Samsun Çorum Tokat Ekonomi Haberler

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını 'annesi' olarak tanıtmış

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını "annesi" olarak tanıtmış

Bakmadan Geçme

Yaprak Dökümü'nde Cem neden öldü? Yaprak Dökümü'nde Cem karakterinin ölüm sebebi ne? 23 Mayıs Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 23 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 22 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Karısını annesi olarak tanıtıp 12 yaşındaki kızı taciz etti! Olay ne, nerede oldu? Philips boykot mu? Philips İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Philips Türk malı mı, sahibi kim? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! #129349 Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Yarın okullar tatil mi? 23 Mayıs okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Senua's Saga: Hellblade II İncelemesi: Büyüleyici Grafikler ve Derin Hikaye Ayhan Bora Kaplan davasındaki Süleyman Soylu detayı ne? Olay ne, ne oldu? Survivor final tarihi ne zaman? Survivor All Star ne zaman bitecek, şampiyonluk ödülü nedir? Sakarya Belediyesi hangi parti? Sakarya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Sakarya yerel seçim sonuçları! Ubisoft'un Ücretsiz FPS Oyunu XDefiant Piyasaya Sürüldü: İşte Sistem Gereksinimleri 22 MAYIS YEMEKTEYİZ CANLI İZLE Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Yıldız Çağrı Atiksoy ve Berk Oktay kızlarına ne isim verdi? ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ 2024: Asgari ücrete zam yapılacak mı, ne kadar kaç TL yapılacak?
Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title