Haberler

Trabzonspor Teknik Direktörü Güneş: "Büyük Takım Olmak İçin Kazanmalıyız"

UEFA Avrupa Ligi Play Off turu ilk maçında yarın akşam Liverpool ile karşılaşacak olan Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş ile kaptan Yattara, maçın oynanacağı Anfield Roat Stadyumu'nda ortak bir basın toplantısı düzenledi.

UEFA Avrupa Ligi Play Off turu ilk maçında yarın akşam Liverpool ile karşılaşacak olan Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş ile kaptan Yattara, maçın oynanacağı Anfield Roat Stadyumu'nda ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Teknik direktör Şenol Güneş, uzun yıllar sonra tekrar Liverpool'a gelmekten dolayı mutlu olduğunu vurgulayarak, "34 yıl sonra tekrar buradayız. Oyuncu olarak daha önce buraya gelmiştim, şimdi antrenör olarak buradayım. Futbolda dev olan Liverpool ile oynamak bizi gururlandırıyor. Gruplara katılmak için zor maç oynayacağız. Şampiyonlar Ligi'nde olması gereken bir takım ile oynayacağımız için işimizin zor olduğunu biliyoruz. Büyük devler arasında yer almak için büyük sonuçlar almak gerekiyor. Umarım sonuç böyle olacaktır ve bizde büyük takım olmak için kazanırız" diye konuştu.

Güneş, Liverpool ile oynadıkları maçta ilk yarım saatte 3 gol yediklerini belirterek, "O zamana göre Liverpool'un tesisleri değişti. Biz ise Trabzonspor olarak ilk defa Avrupa da yer almıştık. O zaman da en güçlü takım Liverpool ile oynamıştık. 1-0 kazanıp, 3-0 kaybetmiştik. En ilginç anım ise maç sabahı gezmeye geldiğimizde güneşli kuru hava vardı. Biz de sahanın kuru olduğunu düşünüp ona göre malzemeler almıştık. Ama saha ıslatılmıştı ve ilk yarım saatte 3 gol yedik. O gün sahanın ilk ıslanma olayını burada görmüştü" şeklinde konuştu.

Güneş, kendisinin Liverpool'a değil Manchester United'e hayran olduğunu da ifade ederek, "O yıllarda Toschak sonradan oyuna girmişti, Keagen gibi birçok önemli oyuncular vardı. Çok iyi kadroları vardı. Liverpool tarihinin en önemli kadrolarından birisiydi. O dönemden bu yana Trabzon şehrinde, Liverpool'a bir hayranlık sempatiklik devam ediyor. Benim hayranlığım ise Liverpool'a değil Manchaster United'e" ifadelerini kullandı.

Liverpool'un da bir değişim içerisine girdiğini söyleyen Güneş, şöyle konuştu:

"Liverpool, Şampiyonlar Ligi'nde bir dönem 3 - 0'dan gelip kupayı almıştı. Saha içinde kale arkasındaki taraftarın sürükleyici olduğunu biliyoruz. Hoca değişikliği var. Geçen yıl başarısız gördükleri için değiştirdiler. Onlarda da bizde de yeni bir heyecan var. Buradan iyi bir skorla avantaj elde etmek istiyoruz. Liverpool takım halinde iyi oynuyor. Orta sahada Gerrard vardı ve Joe Cole aldılar. Lucas da orda. Orta sahadaki zenginliği Kuyt, Jovaneviç gibi isimler tamamlıyor. İleride de Torres var N'gog var. Orta sahada oyuna hakim olmak istiyoruz. Rakibi kendi kalemizden uzak tutmaya çalışacağız. Bunda başarılı olabilirsek oyun lehimize dönebilir" dedi.

YATTARA: "BURAYA TURİSTİK GEZİYE GELMEDİK"

Trabzonspor'da kaptan İbrahima Yattara ise, bütün koşullara hazırlıklı durumda olduklarını belirterek, "Yarın bizi nelerin beklediğini biliyoruz. Bütün koşullara hazırlıklı olarak buraya geldik, Liverpool ile çetin bir mücadele oynayacağız. Oyuncular olarak bunun farkındayız. Uzun zamandır maça hazırlanıyoruz. Şu anda yüzde yüz hazır durumdayız. Yarın alnımızın akıyla buradan çıkacağımıza inanıyorum. Yarın müthiş bir atmosfer önünde oynayacağız. Biz de buraya seyahate veya geziye gelmedik. Çok ciddi amaçla ve hedeflerle geldik. Türkiye'nin saygın takımlarından biriyiz. Çok iyi oynadığımızda neler yapabileceğimizi biliyoruz. Yarın Liverpool'a sanılandan fazla zorluk çıkaracağız. Çünkü çok ciddi hedeflerle buraya geldik ve maça odaklanmış durumdayız. Yarın başlangıç düdüğünün ardından bunu göstereceğiz" dedi.

YUNUS EMRE SEL- LIVERPOOL- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Koç Metalurji halka arz hangi bankalarda var? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz nereden, hangi bankadan alınır? BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title