Haberler

Toplu Görüşmelerin 3. Turu Sona Erdi

Hükümetle Toplu Görüşme Masasına Oturan Memur Sendikaları, Mali ve Sosyal Haklarda 5.3 Milyar YTL'den 10.6 Milyar YTL'ye Uzanan Bir Artış Talep Etti. Taraflar Yarın Demokratik Hakları, Önümüzdeki Pazartesi Günü İse Mali Hakları Konuşacak. Hükümet, Memurların Taleplerini İnceleyip Pazartesi Günü Karar Verecek.

Hükümetle toplu görüşme masasına oturan memur sendikaları, mali ve sosyal haklarda 5.3 milyar YTL'den 10.6 milyar YTL'ye uzanan bir artış talep etti. Taraflar yarın demokratik hakları, önümüzdeki Pazartesi günü ise mali hakları konuşacak. Hükümet, memurların taleplerini inceleyip Pazartesi günü karar verecek.

Kamu İşveren Kurulu ile yetkili memur sendikaları arasında başlayan toplu görüşmelerin 3. turu sona erdi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen görüşmelerin 3. turu saat 15.30'da tamamlandı.

Toplantı sonunda Bakan Şahin, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu. Toplu görüşmelerin 4 ana gündem maddesi başlığı altında yapıldığını anlatan Bakan Şahin, gündem maddelerinin görüşülmesine devam edildiğini söyledi.

Sendika başkanlarının yetki aldıkları iş kollarının sorunları hakkında sunum yaptığını belirten Şahin, Yüksek İdare Kurulu bünyesinde oluşturulacak bir komisyonun kamu çalışanlarının sorunlarını yıl boyu takip etmesine karar verildiğini bildirdi.

Özelleştirme kapsamında bulunan kurumlarda çalışan memurların durumunun da bu görüşmelerde ele alınacağını anlatan Şahin, "Görüşmeler oldukça olgun ve yapıcı bir havada geçiyor. Umarım mutabakat metnini sizlerin huzurunuzda imzalarız" diye konuştu.

Şahin, sendikaların mali ve sosyal haklarda hazırladığı talep raporlarının 5.3 milyar YTL'den 10.6 milyar YTL'ye uzanan bir mali artışı öngördüğünü vurgulayarak, bu teklifleri değerlendireceklerini söyledi. Kamu İşveren Kurulu'nun artışlara ilişkin şu ana kadar herhangi bir öneri veya hesaplaması olmadığını söyleyen Şahin, "Ben toplu görüşmelerde hakem olmaya, her iki tarafa da yardımcı olmaya çalışıyorum" şeklinde konuştu.

Şahin, önümüzdeki Pazartesi günü mali konuların konuşulacağını sözlerine ekledi.

(YZE-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title