Haberler

TMSF'den Çukurova Grubu Şirketlerine Atama

İnterbank'ın 1999 Yılında Çağlar Grubuna Devri Öncesi Açılan Ancak Ödenemez Hale Gelen Krediler Nedeniyle Oluşan Fon Alacağının Tahsiline Yönelik Olarak Başta Çukurova Holding A.ş. Olmak Üzere İlgili Grup Şirketlerine Fon Tarafından Birer Yönetim Kurulu Üyesi ile İki Denetçi Atandı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), İnterbank'ın 1999 yılında Çağlar grubuna devrinden önceki kredi ilişkilerinden kaynaklanan Fon alacağının tahsiline yönelik olarak, başta Çukurova Holding A.Ş. olmak üzere ilgili grup şirketlerine Fon tarafından birer yönetim kurulu üyesi ile iki denetçi atadı.

TMSF'den yapılan açıklamada, Çukurova Grubu ile Çağlar Grubu arasında İnterbank A.Ş.'nin satışına yönelik olarak yapılan yazılı anlaşmalar uyarınca, Çukurova Grubu şirketlerinin İnterbank'a olan borçlarının bir kısmının Bankanın Çağlar Grubu'na devrinden önceki yönetim tarafından Çağlar Grubu firmalarına tahsis edilen kredilerle kapatıldığı ve bu kredilerin devrinden sonra muhtelif firmalar arasında dolaştırılarak ödenemez hale getirildiği bildirildi.

İnterbank'ın Fon'a devredildiği 7 Ocak 1999 tarihine kadar ödenmeyen bu borçların, daha sonraki süreçte de ödenmemesi üzerine, İnterbank kaynağını doğrudan veya dolaylı olarak edinen Çukurova Grubu şirketleri hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılması kararı alındığı belirtildi.

Çukurova Grubu ile Fon arasında imzalan sözleşmelerde Çukurova Grubu'na ait ek bir borcun ortaya çıkması durumunda, bu borç tutarının Fon'un yazılı bildirimini izleyen en geç iki ay içinde Grup tarafından ödeneceğinin taahhüt edildiği kaydedildi.

İnterbank kaynağını doğrudan veya dolaylı olarak edinen Çukurova Grubu şirketlerinin borçlarının tahsilini sağlamak için, söz konusu sözleşmelere dayanarak Gruba gerekli bildirimde bulunulduğu, ancak, belirtilen süre içinde herhangi bir ödeme gerçekleşmediği gibi, sözleşme koşullarına aykırı girişimlerin olduğu bildirildi.

TMSF açıklamasında, "Yaşanan bu gelişmeler göz önüne alınarak, Fon alacağının tahsilini teminen başta Çukurova Holding A.Ş. olmak üzere bu işlemlerde sorumluluğu bulunan Çukurova Grubu şirketlerine Fon tarafından birer yönetim kurulu üyesi ile iki denetçi atanmasına karar verilmiş, ilgili Fon Kurulu kararı Gruba tebliğ edilmeye başlanmıştır" denildi.(ANKA)

(ES/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title