Haberler

Tiyatro Sanatçılarından Protesto Yürüyüşü

Harbiye'deki Kenter Tiyatrosu Önünde Buluşan 20'ye Yakın Tiyatro Sanatçısı, Taksim Anıtı'na Yürüdü. Anıt Önünde Toplanan Sanatçılar, Burada Bir Basın Açıklaması Yaptı.

Harbiye'deki Kenter Tiyatrosu önünde buluşan 20'ye yakın tiyatro sanatçısı, Taksim Anıtı'na yürüdü. Anıt önünde toplanan sanatçılar, burada bir basın açıklaması yaptı. Hükümetin özel tiyatrolar üzerindeki desteğini azaltmasını protesto etmek için bu eylemi gerçekleştirdiklerini söyleyen sanatçılar açıklamanın ardından Taksim Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önüne "Tiyatro Sanatçıları" yazılı bir çelenk bıraktı.

Protesto yürüyüşüne katılan sanatçı Ali Poyrazoğlu, hükümetin bu tutumunu protesto etmek için yürüdüklerini belirterek "Özel tiyatrolara yapılan devlet desteğinin bir yasal düğümlenmeden dolayı ortadan kalktığını hatırlatmak ve dikkatleri yeniden o konuya çekmek için bu yürüyüşü yaptık. Tiyatro seyircisinin büyük bir kısmına hizmet veren özel tiyatroların yasalarla verilmiş olan bu hakkının geri alınmasını protesto etmek için bu yürüyüşü yaptık" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title