Haberler

Tiyatro Festivali Güliver İle Başladı

Güncelleme:

Bursa büyükşehir belediyesi tarafından bu yıl 16.'sı düzenlenen 'uluslararası bursa çocuk ve gençlik tiyatroları festivali', coşkulu görüntülerle başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) ve ASSITEJ Türkiye Merkezi işbirliği ile bu yıl 16.'sı düzenlenen 'Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali', Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen coşkulu bir törenle başladı.

Bursa'da 3 – 10 Ekim tarihleri arasında renkli gösterilerin sunulacağı festivale bu yıl 7'si yabancı, 16 tiyatro topluluğu katılıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, nadide bir kent olan Bursa'nın kültür ve sanat yaşamının canlılığına dikkati çekti.

Bursa'nın tiyatro anlamında Türkiye'nin en şanslı illerinden biri olduğunu söyleyen Ödünç, "Bursa, Karagöz ve Hacivat efsanesi ve Türk gölge oyunları geleneğinin merkezidir" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklara, gençlere ve sanata değer verdiğini anlatan Ödünç, "Bizler gençlere değer veren bir toplumuz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine yönelik her faaliyeti destekliyoruz. 16. kez açılışını gerçekleştirdiğimiz festivalimiz, Bursa'nın kültür harmanında bir gelenek haline gelmiştir" diye konuştu.

Festivalin Bursa'da bir hafta boyunca renkli görüntülere imza atacağını ifade eden Ödünç, açılış töreninde 'Güliver Devler Ülkesi'nde adlı oyunu sahneleyen Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularını da tebrik ederek, plaket verdi.

Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) Türkiye Merkezi Başkanı Doç. Dr. Tülin Sağlam ise 16 yıl önce Bursa'da başlatılan festivalin, her yıl aynı heyecanla hayata geçirildiğini vurguladı. Bu yıl festivale Türkiye'den 9 topluluğun katıldığını belirten Sağlam, Hollanda, Kore, Rusya, Bulgaristan, Almanya, İsviçre, Moldova ve Fransa'dan gelen tiyatrocuların oyunlarını Bursa'da sergileyeceğini anlattı.

Yiğitalp ve Özgen anaokulları ile, Çakır, İbn-i Sina, Reşit Paşa, Hambabey ve Ali Durmaz İlköğretim okulları öğrencilerinin katıldığı açılış töreninde, konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, 'Güliver Devler Ülkesinde' adlı oyunu sahneledi. Minik seyirciler, oyunu ilgiyle izledi.

Oyunlar ücretsiz izlenebilecek

Bu yılki oyunlar, Tayyare Kültür Merkezi, Konak Kültür Evi, Adile Naşit Sahnesi ve Barış Manço Kültür Merkezi'nde oynanacak. Dış mekanlardan ise Kent Müzesi Amfi Tiyatro kullanılacak. Hollanda, Kore, Rusya, Moldova, Fransa, Almanya, Bulgaristan ve İsviçre'den gelen yabancı toplulukların yanı sıra festivalde Türkiye'den Anatole Sokak Oyuncuları/Curcunabazlar, Tiyatro BeReZe, Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Tiyatro Tempo, Tiyatro Boğaziçi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Bursa Devlet Tiyatrosu izleyiciyle buluşacak. Festival boyunca tüm oyunlar ücretsiz ve herkese açık olacak.

Festival ile ilgili detaylı bilgiye ve gösterilerin programına, www.tiyatrofestivali.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title