Haberler

Telekom Grevine Erteleme Yok

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Grevi Erteleme Yetkisini Kullanmayı Şu Aşamada Düşünmediklerini Söyledi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, grevi erteleme yetkisini kullanmayı şu aşamada düşünmediklerini söyledi

Yıldırım, Türk Telekom'da yaşanan greve ilişkin yaptığı açıklamada, grev olmaması için arabulucu olarak gayret gösterdiklerini söyledi. Bakan Yıldırım, “Gönül arzu ederdi ki bu grev olmasın. Maalesef bir sonuca ulaşamadık” dedi.

Grev öncesi yapılan görüşmelerde Türk Telekom çalışanlarının ücretle ilgili taleplerinin büyük ölçüde karşılandığını düşündüğünü kaydeden Yıldırım, grevin ücretler nedeniyle olduğunu düşünmediğini ifade etti. Yıldırım, “Sendika ile işveren arasında başka konularda anlaşmazlıklar olayı bu noktaya getirmiştir” dedi.

SABOTAJ ŞÜPHELERİ

Türk Telekom hatlarına yönelik sabotajların yapıldığı yönündeki iddiaları hatırlatan Yıldırım, kamuoyunun gelişmeleri dikkatle izlediğini belirtti. Yıldırım şunları kaydetti:

“Sebebi ne olursa olsun, hiçbir şekilde kamu malına zarar vermeye, vatandaşa giden haberleşme hizmetini kesintiye uğratmaya kimsenin hakkı yok. Bunun için grev meşru bir mazeret olarak gösterilemez. Eğer bu konuda dahli olan bu olaylarda kim yer aldıysa bunlara da yasal işlemler mutlaka yapılacaktır. Bu konuda savcılıklarımız, kolluk kuvvetlerimiz hali hazırda çalışmalarını yapmaktadır.

İlginç olan, bana gelen rapora göre 24 saat içerisinde, 15 ayrı noktada arızaların peş peşe oluşmasıdır. Bunların bir çoğu kablo kesilmesi, santrallerin arızalandırılması gibi nedenlerden oluşuyor. Arızaların grev başlamadan gece yarısı 03.10'da başlayıp, yarımşar saat aralıklarla, sabah, öğlen saatlerine, hatta akşam saatlerine devam etmiş olması, ister istemez bu tip şüpheleri de beraberinde getiriyor. Normal bir arıza bile olsa, bu dönemde üst üste gelmiş olması bu soruları ortaya çıkarıyor. Bunu da dikkate almak gerekiyor. Türk Telekom elemanlarının ifade ettiğine göre, bir günde gerçekleşen bu çapta bir arıza, ancak 5-6 ay içerisinde olabilecek bir arıza. O bakımdan tabii olay daha ilginç hale geliyor.

Vatandaşın haberleşme hizmetlerinin aksaması hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu tercih edilen bir yol olmaması lazım, hak arama yolu, yasal olmayan bir şekilde işletilemez. Bu doğru bir şey değil, böyle bir şey varsa, bunu ne kamuoyumuz ne biz asla ve asla onaylamayız.”

GREVE ERTELEME YOK

Sendikalı çalışanların daha fazla mağduriyet yaşamasını istemediklerini vurgulayan Yıldırım, “Sağduyu hakim olsun, bir araya gelip, görüşüp sonuçlandırsınlar istiyoruz” dedi. Gerek işverenin, gerekse işçilerin Türk Telekomu kendi müessesesi olarak görmek zorunda olduğunu kaydeden Yıldırım, Türk Telekom'un geleceğinin yönetimin yanı sıra çalışanları da ilgilendirdiğini söyledi. Yıldırım, “Bu anlayış içerisinde konulara yaklaşılırsa daha mantıklı ve makul çözümler elde edilebilir” diye konuştu.

Vatandaşın haberleşmede alternatifleri olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Grevi erteleme yetkisini kullanmayı şu aşamada düşünmüyoruz. Telekom haberleşmesi, küçük aksaklıkları bir yana bırakırsak, sağlıklı olarak devam etmektedir” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title