Haberler

USB-C girişli iPhone 13 ortaya çıktı!

Güncelleme:

Bir iPhone 13 kullanıcısı, cihazına USB-C şarj bağlantı noktasını ekledi. Önümüzdeki günlerde satışa çıktığını görebiliriz.

Avrupa Birliği Parlamentosu, uzun bir süredir akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve benzeri teknolojik ürünlerin farklı şarj giriş yerleri olması ve bu durumun yarattığı çevresel atık yükü üzerinde çeşitli görüşmeler sürdürüyor. Nitekim bu doğrultuda alınan son karar ile birlikte iPhone modellerinin de USB-C girişli olmasına karar verildi.

Bu karar önümüzdeki yıla yetişmeyecek olsa da 2024 yılında piyasaya çıkacak olan iPhone 16 serisinde Apple'ın zorunlu bir şekilde USB-C şarj bağlantısını kullanması gerekiyor. Fakat bazı kullanıcıların bu kadar beklemek istemediğini görüyoruz.

Bir kullanıcı iPhone 13 modeline USB-C girişi eklemeyi başardı!

Geçtiğimiz aylarda Ken Pillonel adlı bir yazılım ve donanım geliştiricisi olan iPhone kullanıcısı, yayınladığı videosunda Apple'ın son yıllarda ciddi şekilde eleştirildiği bir noktaya dikkat çekerek iPhone X modeline Type-C girişi entegre etmeyi başardığını kanıtlamıştı.

Kısa süre içinde tüm dünyada gündem olan Pillonel söz konusu akıllı telefonu satışa çıkardı. eBay üzerinde sergilenen model, tam 86 bin dolardan alıcı buldu. Bunun üzerine çok sayıda kullanıcı benzer işlemleri kendi iPhone'ları üzerinde denemeye başladı.

Apple'a soğuk duş! Bu ülkede iPhone satışı yasaklandı

Buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz videoda görebileceğiniz gibi Restore Technique isimli YouTube kanalı, iPhone 13 modeline USB-C şarj girişini eklemeyi başarıyor. Üstelik bunu yaparken de cihazın görüntüsünü değiştirecek bir adım atmıyor.

Hatta bu yeni sistemi düzgün bir şekilde çalışabilmesi için Apple'ın şarj kablolarında kullandığı C94 çipini söküyor. Daha sonra da Samsung'un Galaxy A52 modellerinde kullandığı Type-C soketini keni özel sipariş verdiği mini kart üzerine lehimliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Avrupa Birliği iPhone 13 Apple Haberler

Bakmadan Geçme

GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları...
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title