Haberler

    TSMC, 1.6 nanometre çip üretimine başlıyor

    Güncelleme:

    TSMC firmasının önümüzdeki birkaç yıl içinde 1.6 nanometre çip üretmeye başlayacağı ortaya çıktı. Bu gelişme sektörde kartların yeniden dağıtılmasına sebep olabilir. Şirketin yeni nesil yarı iletken üretim süreci A16'nın tasarım aşamasında büyük avantaj sağlayacağı konuşuluyor.

    Ortaya çıkan son bilgiler, TSMC firmasının önümüzdeki birkaç yıl içinde 1.6 nanometre çip üretmeye başlayacak. Teknoloji dünyasına bomba gibi düşen bu gelişme, resmi olarak gerçekleştiği takdirde sektörde kartların yeniden dağıtılmasına sebep olabilir. Şirketin geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni nesil yarı iletken üretim süreciA16'nın, tasarım aşamasında büyük bir avantaj sağlayacağı konuşuluyor. İşte konu hakkındaki en önemli detaylar…

    TSMC, 1.6 nanometre çip projesi ile gündem oldu

    Halihazırda çip üretim sektöründe lider olduklarını belirten TSMC yönetimi, sürekli yenilik yapmayı sürdürerek bu unvanı ellerinde tutmak istediklerini söylüyor. 2026 yılının sonuna kadar 1.6 nanometrelik çiplerin üretimine start verileceği öne sürülürken, bunu başarmak adına Nanosheet adı verilen yeni nesil transistörlerin kullanılacağı konuşuluyor. Bu transistörler verimliliği gözle görülür oranda artırırken, başta Intel olmak üzere birçok rakibe de büyük gözdağı veriyor.

    A16 üretim sürecinin eskisine oranla %10'a varan bir performans artışı ve %20'lik bir enerji tasarrufu sağlayacağının da altı çiziliyor. 1.6 nm çip haberlerinin TSMC'nin hisse değerine oldukça pozitif yansıması beklenirken, bu çiplerin özellikle yeni yapay zeka teknolojilerinde kullanılacağı belirtiliyor. Görünen o ki, yüksek talepten dolayı bu çiplerde de bir stok sıkıntısı yaşanabilir. Bu gelişmenin, günün sonunda kullanıcıların yararına olmasını umuyoruz.

    Apple, yeni nesil çipleriyle çok daha güçlü geliyor!

    Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce TSMC firması yeni nesil çipleri ile iyi bir satış başarısı yakalayabilecek mi? Siz TSMC'nin geleceğini nasıl görüyorsunuz? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok değerli.

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Teknoloji Güncel Haberler

    Devlet Bahçeli: Asgari ücretin artırılmasına yönelik teklif gelirse gerekli katkıları sağlarız

    Devlet Bahçeli: Asgari ücretin artırılmasına yönelik teklif gelirse gerekli katkıları sağlarız

    Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

    Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

    Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

    Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

    Bakmadan Geçme

    Jon Bon Jovi'nin oğluyla evlenen Millie Bobby Brown kimdir? Kaç yaşında, nereli? 2024 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? Deprem konutlarının ne kadarı teslim edildi? Fatih Karagümrük Samsunspor maçı CANLI izle! (HD) 25 Mayıs Fatih Karagümrük Samsunspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray başkanı kim oldu? Galatasaray başkanlık seçimi bitti mi, kim kazandı? Başkan Süheyl Batum, Dursun Özbek mi oldu? İnci Taneleri hangi kanalda? İnci Taneleri dizisi ne zaman, nerede yayınlanıyor? İnci Taneleri hangi gün yayınlanıyor? Whatsapp çöktü mü? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 25 Mayıs Cumartesi Whatsapp sorunları! FA Cup Finali hangi kanalda? FA Cup Manchester City - Manchester United maçı nereden izlenir? Bridgerton 3. sezon 2. kısım ne zaman? Bridgerton 3. sezon 2. kısım hangi tarihte yayınlanacak? Trendyol Express Pazar günü çalışıyor mu? Trendyol Express Pazar günü dağıtım yapıyor mu, açık mı 2024? Pril boykot mu? Pril İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Pril Türk malı mı, sahibi kim? Aras Kargo Cumartesi çalışıyor mu? Aras Kargo Cumartesi günü dağıtım yapıyor mu, kargo kabul ediyor mu 2024? Elazığspor - Orduspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Elazığspor - Orduspor maçı nereden izlenir? Bingo boykot mu? Bingo İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Bingo Türk malı mı, sahibi kim? Osman Beşel olayı ne? Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel neden darp edildi? Osman Beşel kimdir? Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel hangi partiden seçildi?
    Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

    Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title