Haberler

    Paralel Evrenler Hakkındaki Diziler

    Güncelleme:

    Evrenimiz geniş ve sonsuz. Henüz onun ufak bir kısmını keşfettik. Hiç düşündüğümüz başka bir evren olduğu. Çoklu evrenler araştırmacıları işte bu durumu cevabını arıyor.

    Evrenimiz geniş ve sonsuz. Henüz onun ufak bir kısmını keşfettik. Hiç düşündüğümüz başka bir evren olduğu. Çoklu evrenler araştırmacıları işte bu durumu cevabını arıyor.

    Paralel evrenler… ki bir teoriye göre, şimdiki hayatımızı yaşayıp başka bir durumda yaşıyor olabiliriz. Burada kelebek etkisi denilen kavram ortaya çıkar. Amerika'da bir kelebeğin kanat çırpışı Avrupa'da bir kasırgaya neden olabilir. Yani hayatımızda yapmadığımız tercihleri aslında başka bir evrende yapmış olabiliriz. İşte paralel evren teorisi bu evrenin var olup olmadığı konusunda araştırma yapıyor.

    Bu modelde evrenin başlangıcı olan büyük patlamadan önce çeşitli evrenler oluştu. Başka bir teoride evrenler aslında içe içedir. Yani aslında bizimkiyle benzer evrenlere ortak paydamız olabilir. Paralel evrenlerin birbiriyle alakası olmayabilir.

    Paralel evren görüşü 1970lerde felsefi olarak ortaya çıktı 1990'lardan itibaren ise fizik ve matematikçiler bu konu teoriler üretmeye başladı.

    Spacemag Türkiye olarak biz de sizin için paralel evren konusunu işleyen dizileri derledik.

    Fringe

    FBI'da ajan olarak görev yapan Olivia Dunham, metafizik üstüne araştırmalar yapmış olan bilim insanı Walter Bishop ile Walter'ın oğlu olan Peter Bishop'ın gizemli ve açıklanamayan sıra dışı olayları incelemesini konu almaktadır.

    Dark

    Netflix yapımı dizi Alman kasabası Winden'de geçen Dark, bir çocuğun kayboluşunun ardından endişeli bir zaman yolculuğunu yavaşça çözdüğü için gizlenen dört ailenin sırlarını ve bağlantıları konu ediyor.

    Russian Doll

    Dizi, aynı gece sürekli olarak ölen ve devam eden bir zaman döngüsünde sıkışan bir oyun geliştiricisi olan kadını konu ediyor.

    Yüksek Şatodaki Adam

    Nazilerin II. Dünya Savaşı'nı kazandığı paralel bir evren düşün. Yüksek Şatodaki Adam bu paralel evreni bize gösteriyor.

    Good Palace

    Öldükten sonra kendisini The Good Place adlı yerde bulan Eleanor'un yaşadığı maceraları konu ediyor. Düny'ada pek de iyi bir sicile sahip olmayan Eleanor, buraya yanlışlıkla gönderildiğini fark etse de bunu çevresindekilerle paylaşmaz.

    Kaynak: Space Mag Türkiye / Teknoloji

    Amerika Birleşik Devletleri Evren Haberler

    Bakmadan Geçme

    PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title