Haberler

    Elon Musk hızlı başladı! Twitter'ın üst isimlerine operasyon

    Güncelleme:

    Elon Musk, aylar süren görüşmelerin ardından Twitter'ın yeni sahibi oldu ve ilk icraatı da kısa bir süre önce ortaya çıktı.

    Bu yılın en çok konuşulan kişilerinden birisi de şüphesiz Elon Musk oldu. Önceden kripto para piyasasıyla ilgili yaptığı paylaşımlarla dikkatleri üzerine çeken Tesla ve SpaceX CEO'su son zamanlarda sosyal medya platformu Twitter ile gündemde. Aylar süren inişli çıkışlı görüşmelerin ve hatta davanın ardından 2022'nin merakla beklenen anlaşması sonuçlandı. Elon Musk Twitter'ın yeni sahibi olurken, ilk icraatı da kısa bir süre önce ortaya çıktı.

    Elon Musk üst düzey Twitter yöneticilerini görevden aldı

    Elon Musk ile sosyal medya platformu Twitter arasında nisanda 44 milyar dolarlık bir satın alma anlaşması duyuruldu. Bu gelişme sonrası tüm gözler bir anda bu olaya çevrilirken, iş insanının platformun spam/bot hesap sayısının yüzde 5 olduğu yönelik açıklamasının ardından anlaşmayı askıya almasıyla işler bir anda tersine döndü.

    Musk, Twitter'daki spam/bot sayısının daha fazla olduğunu iddia ederek gerçek veriler açıklanana dek en ufak bir adım atmayacağını söyledi. Twitter'dan da konuyla ilgili bir geri adım gelmeyince iş insanı birkaç hafta sonra anlaşmayı iptal ettiğini açıkladı.

    Elon Musk sonunda Twitter'ı satın aldı!

    Tabii platform, bu sürecin kendilerine zarar verdiğini ileri sürerek yasal yollara başvurma kararı aldı ve davayı kazanabilmek için bu alanda bir hayli tecrübeli Wachtell, Lipton, Rosen & Katz hukuk firmasıyla anlaşma sağladı.

    Elon Musk, dava süreci devam ederken yeniden karar değiştirdi ve yasal anlaşmazlıkları sona erdirmek için platformu almaya yeniden karar verdi. Hatta kendisini geçen gün elinde bir lavaboyla Twitter genel merkezinde bile gördük.

    the bird is freed

    — Elon Musk (@elonmusk) October 28, 2022

    Musk, dün Twitter'ı satın aldığını resmen duyurdu. Hatta Twitter hesabından platformu satın alma sürecini ve nedenlerini paylaştı. Bunun dışında iş insanının ilk icraatı da ortaya çıktı.

    Tesla ve SpaceX sahip olduğu şirketler portföyüne artık Twitter'ı da ekledi. CNBC'nin haberine göre Musk, platformun sahibi olur olmaz CEO Parag Agrawal, finans şefi Ned Segal ve hukuk sorumlusu Vijaya Gadde dahil bazı üst yöneticilere kapıyı gösterdi. Son ortaya çıkan bilgilere göre bu isimler bir daha sosyal medya platformuna geri dönmeyecekler.

    Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı untumayın!

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Elon Musk Twitter Haberler

    Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

    Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

    Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

    Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

    Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

    Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

    Bakmadan Geçme

    HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024?
    İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

    İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title