Haberler

ChatGPT ile yükselişe geçen yapay zeka sektörü

Güncelleme:

ChatGPT ile yükselişe geçen yapay zeka sektörü, yeni rakipler sayesinde hızla büyümeye devam ediyor. Elon Musk, Grok adını verdiği yapay zeka asistanını tanıtarak siyasi konularda tarafsız olacağını duyurdu. Araştırmacı David Rozado'nun raporuna göre, ChatGPT ve Grok sol eğilimli ve özgürlükçü sonuçlar veriyor. Musk, Grok'u politik olarak tarafsız hale getirmek için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Chatgpt ile yükselişe geçen yapay zeka sektörü, yeni rakipler sayesinde hızla büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Grok adını verdiği yapay zeka asistanını tanıtan Elon Musk, siyasi konularda nötr olacağını duyurdu.

Elon Musk: "Grok siyasi açıdan tarafsız hale getirilecek."

Musk'un şirketi xAI, Cuma günü Grok'u premium X kullanıcılarına sundu. Musk başka bir gönderisinde chatbotun hala beta aşamasında olduğunu ve "saat geçtikçe geliştiğini" söyledi.

Araştırmacı David Rozado, dün yayınladığı raporda yapay zeka asistanlarının siyasi eğilimlerinden bahsetti. X (Twitter) hesabı üzerinden açıklama yapan Rozado, yapay zeka asistanlarına Siyasi Pusula Testi adı verilen

Elon Musk, yana yana para arıyor! ChatGPT ile rekabetinde son durum ne?

Rozado'ya göre Open AI'nin ChatGPT'si ve xAI'nin Grok'u benzer sonuçlar verdi. Yapılan açıklamaya göre, her iki yapay zeka asistanı da sol eğilimli ve özgürlükçü.

Rozado'nun açıklamasına yanıt veren Musk, "Bu tablo durumu çok abartıyor, ancak Grok'u politik olarak tarafsız hale getirmek için derhal harekete geçiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Musk, Siyasi Pusula Testinin doğruyu yansıtmadığını düşündüğünü ekledi. Konu hakkında açıklama yapan Musk, "Sorulardan bazıları düpedüz gülünç ve birçoğunda herhangi bir nüans yok. Örneğin, Birinci nesil göçmenler yeni ülkelerine hiçbir zaman tam olarak entegre olamayacaklar mı? sorusunu mantıksız buldum" dedi.

Rozado, Grok hakkındaki gönderisinden birkaç dakika sonra xAI'den Igor Babuschkin'in kendisiyle temasa geçtiğini söyledi. Rozado ayrıca Musk'un, Grok'u politik olarak daha tarafsız hale getirmek için harekete geçeceklerini hemen açıkladığını belirterek şunları ekledi: "Ne kadar da özverili bir ekip… Hiç şüphe yok ki @grok'un önünde parlak bir gelecek var."

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Elon Musk ChatGPT Teknoloji Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title