Haberler

Big Data Uzmanları Sevilla'da Buluştu

Güncelleme:

Linux Vakfı tarafından düzenlenen, alanında dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan Big Data Europe 2016 konferansı, 12-14 Kasım 2016 tarihlerinde İspanya'nın Sevilla kentinde yapıldı.

Şirketlerin elindeki bilgi miktarının sürekli artması ile birlikte, özellikle global şirketlerde bu verileri depolama ve işleme çok büyük bir sorundur. Uber gibi, Dünya'nın bir çok ülkesinde milyonlarca kullanıcınız varsa, kullanıcılarınızın 24 saat içinde yaptığı 300 milyar işleme, gecikme olmaksızın milisaniyeler içinde yanıt vermek zorundasınız. İşte bu çok büyük miktarda veriye Big Data deniliyor ve big data'yı işlemek için özel veri tabanları ve özel araçlar kullanılıyor.


ESKİSİ KADAR KORKUTUCU DEĞİL

Big Data çözümlerinin çoğu Linux işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Linux geliştiricileri tarikatının müritleri tarafından sadece kamuya hizmet olsun diye geliştirilen açık kaynak kodlu araçlar sayesinde Big Data dünyası eskisi kadar korkutucu değil.

Big Data uzmanları, Linux Vakfı'nın ev sahipliğinde 12-14 Kasım 2016 tarihlerinde İspanya'nın Sevilla şehrinde bir araya geldi.


ANAHTAR KELİMELER HADOOP ve KAFKA

Cloudera ve Hortonworks şirketlerinin spornsor olduğu 3 günlük konferansta, big data araçları ve yenilikler üzerinde tartışmalar yapıldı, Uber, Trivago, Criteo gibi aşırı büyük verilerle baş eden şirketler, bunu nasıl başardıklarına dair sunumlar yaptı. Sunum ve tartışmalarda en çok öne çıkan anahtar kelimeler HADOOP ve KAFKA oldu.


EN İLGİNÇ SUNUM

Programın en ilginç sunumlarından birini, kamu yararına çalışan Common Crawl 'dan Sebastian Nagel yaptı. Her ay internetin bir kopyasını çıkartarak Amazon s3 sunuclarına koyduklarını ve tüm dünyanın ücretsiz kullanımına açtıklarını ifade etti. Common Crawl temsilcisi tüm bunları sadece bilimsel araştırmalar, dil işlemleri, tercüme algoritmaları vs için ham data sağlamak için yaptıklarını ifade etti.

Organizatörü Linux Vakfı, ve katılımcıları Linux'a neredeyse tüm hücreleri ile gönülden bağlı uzmanlar olan programın bir de oldukça farklı bir konuğu vardı; Microsoft. Ati Sharma, MS SQL ile, data stream'lerin nasıl ele alınabileceğini anlattı.


HİÇBİR CİNSİYETE AİT HİSSETMEYENLER İÇİN ÖZEL TUVALET TAHSİS EDİLDİ

Programn bir diğer özelliği ise oldukça İnsani bir yaklaşım ile planlanmış olması. Konferans boyunca; tıbbi yardıma ihtiyaç duyacak kişiler için tıbbi yardım desteği, bebekler için bakıcı (bebek yoktu ama), farklı türde yiyecek tercihi olanlar özel yemekler bulundu. Ayrıca konferansın yapıldığı katlarda; kendini hiçbir cinsiyete ait hissetmeyenler için ayrı bir tuvalet tahsis edildi. Konferansa katılan kadınlar için teknoloji dünyasında kadınlar insiyatifi tarafından özel bir yemekli davet verildi.

Etkinlikten diğer fotoğraflar:

Kaynak: Haberler.com / Teknoloji

İspanya Linux Uber Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title