Haberler

Teb'den "Expo 2015 İzmir" İçin Tam Destek

Türk Eczacıları Birliği, Dünyanın En Büyük Fuarı Olma Özelliği Taşıyan ve İlk Kez Bir Türk Şehrinin Organizasyonu İçin Aday Olduğu Expo 2015'e Tam Destek Vereceğini Açıkladı.

Türk Eczacıları Birliği, dünyanın en büyük fuarı olma özelliği taşıyan ve ilk kez bir Türk şehrinin organizasyonu için aday olduğu EXPO 2015'e tam destek vereceğini açıkladı.

TEB'den yapılan yazılı açıklamada EXPO 2015 için İzmir'in de aday şehirler arasında yer aldığı hatırlatılarak "Farklı dinleri, kültürleri, mirasları yüzyıllardır topraklarında barındıran güzel şehrimiz İzmir'de yapılması için başlattığımız destek çalışmalarımız devam ediyor" denildi.

Açıklamada, TEB'in bu çerçevede ulusal ve uluslar arası düzeyde etkinlikler düzenleyeceği ve dünyadaki pek çok örgütün de Türkiye'ye davet edilerek fuarın neden Türkiye ve İzmir'de olması gerektiğinin anlatılacağı bildirildi. Sağlık alanına katkısı olacağına inanılan her türlü fuar, sergi ya da konferansın TEB tarafından desteklendiğinin ifade edildiği açıklamada şöyle denildi:

"Kaldı ki, bu tür organizasyonlar, sağlık alanındaki tüm bileşenleri bir araya getiren, farklı alanlardakilerin birbirlerinin deneyimlerinden faydalandığı; bilgiyi yakalamak ve bunu günlük hayata entegre edilmesini sağlayacak önemli etkinliklerdir. Biz eczacılar üzerimize düşen sorumluluğun farkında olarak, EXPO 2015'in sağlığın temelinin atıldığı İzmir'de gerçekleşmesi için çaba sarf ediyoruz ve kamuoyu oluşturuyoruz."

-1851'DEN BU YANA DÜZENLENİYOR-

Dünyanın en büyük fuarı olarak bilinen EXPO, 1851 yılından beri her 5 yılda bir, farklı bir ülkede düzenleniyor. Fuarda, yaklaşık 100 kilometrekarelik dev bir alanda dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılar, kendi kültürlerine ait ürünleri sergiliyor. Milyonlarca kişinin izlediği fuar, 3 ile 6 ay arasında sürüyor. (ANKA)

(DNZ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title