Haberler

Tapu Kanunu'nda Değişiklik

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda, Orman Kadastrosuna İlişkin Sorunların Çözümüne Yönelik Hükümler Öngören Yasa Tasarısı Benimsendi.

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda, orman kadastrosuna ilişkin sorunların çözümüne yönelik hükümler öngören yasa tasarısı benimsendi.

Tasarı, tapu ve kadastro hizmetlerinde etkinliğin sağlanması, kadastronun en kısa sürede bitirilebilmesi ve orman kadastrosuna ilişkin karşılaşılan aksaklıkların giderilerek uyumun sağlanması amacıyla tapu ve kadastro mevzuatında değişiklik yapıyor.

AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir'in başkanlığında tali komisyon olarak toplanan TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, 'Tapu Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı ele aldı. Müzakerelerin ardından benimsenen tasarı ile tapu ve kadastro hizmetlerinde etkinliğin sağlanması, kadastronun en kısa sürede bitirilebilmesi ve orman kadastrosuna ilişkin karşılaşılan aksaklıkların giderilerek uyumun sağlanması amacıyla tapu ve kadastro mevzuatında değişiklik öngörülüyor. Yeni düzenlemeye göre ayrıca personel istihdamında güçlük çekilen, işlem hacmi 500'ün altında olan tapu sicil müdürlüklerinde, akitli ve akitsiz işlem yapma yetkisi Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce, yakın il veya ilçe tapu sicil müdürlüklerinde çalışan personele belirli günlerde yetki veriliyor. Bununla, konut kredisi işlemlerinde uygulamada birlik sağlanarak, işlemlerin daha kısa sürede sonuçlandırılması suretiyle vatandaş yakınmalarının ortadan kaldırılması öngörülüyor.

(AU-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title