Haberler

Tanrıverdi: Aytaç Durak'ın Kararına Saygı Duyuyorum

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın İstifasını Çok Doğru Bulmadığını Ancak Kararına Saygı Duyduğunu İfade Etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın istifasını çok doğru bulmadığını ancak kararına saygı duyduğunu ifade etti.

Tanrıverdi, AK Parti Erzurum İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, yerel yönetim seçimlerinin sadece AK Parti yada Türkiye için değil, tüm dünya tarafından önem verilen bir seçim olacağını söyledi.

Söz konusu seçimlere parti olarak en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştıklarını belirten Tanrıverdi, şunları kaydetti:

''Adayların belirlenmesine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu yönde anketler, temayüller yapıyoruz. Adaylarımızı 15 Ocak'a kadar tespit etmiş ve kamuya açıklamış olacağız.

En sağlıklı isimleri belirleyeceğiz. Adaylarımızın ehliyet, liyakat sahibi, cesur, seven, sevilen ve ilkelerimizi benimsemiş olması gerekir.''

Parti olarak yerel yönetimlere büyük önem verdiklerini ifade eden Tanırverdi, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapıldığını, belediyelerin bütçelerinin artırıldığını hatırlattı.

AK Parti'nin yerel yönetimlerde marka olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, ''Bu seçimlerde yerellik ve yerindelik ilkesinin içi daha da doldurulmuş olacaktır'' dedi.

Tanrıverdi, bir gazetecinin sorusu üzerine, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın istifa metninde, 2004'deki seçimlerde bir dönem belediye başkanlığına aday olduğunu anımsattığına dikkati çekti.

Durak'ın AK Parti etiketi ile belediye başkanlığı yaptığını belirten Tanrıverdi, ''Bir belediye başkanının tek başına hareket edebilmesi bağımsız olarak seçilmesiyle mümkün olur. Bu nedenle Adana Büyükşehir Belediye Başkanı'nın istifasını çok doğru olmadığını ifade edebilirim ama kararına saygı duyuyorum'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title