Haberler

Tahran: Türkiye-iran Dostluk Grubu İran'da

Türkiye-İran Parlamentolararası Dostluk Grubu, İran'da temaslarına başladı.

Türkiye-İran Parlamentolararası Dostluk Grubu, İran'da temaslarına başladı.

Ahmet İnan başkanlığındaki Türkiye parlamento heyeti, bugün İran parlamentosundaki dostluk grubu üyeleriyle görüştü. Görüşmede, iki ülke arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi başta olmak üzere, ekonomik siyasi ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi konusunda yapılabilecekler ele alındı.

İran'da bulunmaktan çok memnun olduklarını ifade eden Ahmet İnan, "İran Dostluk Grubu olarak, İran'da kendimizi ev sahibi olarak görüyoruz. Dost ve kardeş İran'a gelmekten memnuniyet duyduk. İran gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya intikali konularında verimli görüşmeler yaptık. Aynı zamanda İran'ın nükleer faaliyetleri konusunda da İran Dostluk Grubu Eşbaşkanı Ali Ekber Agae'den bilgi aldık" dedi.

Ahmet İnan ve beraberindeki Türkiye Parlamento grubunu kabul eden İran parlamentosundaki Türkiye-İran Dostluk Grubu Başkanı ve Türkiye sınırına yakın Salmas ili Milletvekili Ali Ekber Agae de, "Türkiyeli kardeşlerimizi İran'da görmek ve kardeş ülke Türkiye parlamento heyeti üyelerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Heyetler arasında ikili ilişkilerin geliştirilmesi için yapıcı görüşmelerde bulunduk" şeklinde konuştu.

Türkiye parlamento grubunun, bugünkü temasları çerçevesinde İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mehdi Seferi ile de bir görüşme yapması bekleniyor. Heyet yarın da İran Meclis Başkanı Gulam Ali Haddad Adil ile görüşmesinin ardından İran'da temaslarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, ve beraberindeki 50 kişilik heyetle birlikte önce Kum ardından İsfahan'a geçerek gezi ve incelemelerde bulunacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title