Haberler

Tahran'da Türk Otel Sahipleri İranlı Acenteler ile Bir Araya Geldi

- Tahran'da Türk otel sahipleri İranlı acenteler ile bir araya geldiTAHRAN - Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), İran'ın başkenti Tahran'da büyük bir organizasyon düzenledi.

- Tahran'da Türk otel sahipleri İranlı acenteler ile bir araya geldi

TAHRAN - Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), İran'ın başkenti Tahran'da büyük bir organizasyon düzenledi.

Türkiye'den yaklaşık 40 otelin katılım sağladığı dev organizasyonda başta Tahran, Meşhed ve İsfihan olmak üzere İran'ın farklı bölgelerinden davet edilen İranlı acenteler ile Türkiye'den gelen otel sahipleri arasında iş görüşmeleri yapıldı. Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğinde TÜROB ve İranlı bir acentenin işbirliği ile düzenlenen organizasyona Türkiye'den 40'a yakın otel temsilcisi katıldı. Düzenlenen etkinliğe Türkiye'nin Tahran Kültür ve Tanıtma Müşaviri Mehmet Taşkın da katıldı. Workshop'a katılan İstanbul, Bodrum, İzmir ve Kuşadası otelleri, İranlı acenteler tarafından yoğun ilgi gördü.

Türkiye'nin Tahran Kültür ve Tanıtım Müşaviri Mehmet Taşkın, açılış programında yaptığı konuşmada, İran ve Türkiye arasındaki son gelişmelerin iki ülkenin birbirine daha fazla yakınlaşmasına sebep olduğunu, bu yakınlığın turizm sahasını da olumlu yönde etkileyeceğini belirtti. Açılış töreninde her iki ülkenin dilinde de konuşan Taşkın, iki ülke arasındaki derin kültür ve tarih ortaklıklarının İranlı yolcuların seyahat için ilk olarak Türkiye'yi seçmelerinde en önemli etkenlerden olduğunu hatırlattı.

İHA'ya röportaj veren Mehmet Taşkın, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığının söz konusu organizasyonu üç kez Tahran'da düzenlediğini, son aylarda İran'da yaşanan iç karışıklıkların turizm sahasını etkilemediğini vurgulayarak, "Türkiye ve İran gibi köklü devletlerin bu tür ufak ve basit olaylardan etkileneceğini zannetmiyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tahran İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title