Haberler

Suşehri'nde Traktörlerde Reflektör ve Tepe Lambası Uygulaması (fotoğraflı

Suşehri İlçesinde Jandarma Ekiplerince Traktör Römorklarında Reflektör ve Tepe Lambası Uygulaması Yapıldı

Suşehri ilçesinde jandarma ekiplerince traktör römorklarında reflektör ve tepe lambası uygulaması yapıldı.

Jandarma trafik ekipleri, pancar söküm mevsiminin gelmesi nedeniyle Karaağaç Şeker Pancarı Kantarına pancar taşıyan traktörler sıkı takibe aldı. Ekipler, üzerinde sarı ikaz tepe lambası ve römorklarda reflektör bulunmayan şeker pancarı taşıyan traktörleri kontrol etti.

Jandarma Trafik Tim Komutanı Hasan Şen, sürücülerin uyması gereken kuralları traktör sürücelerine anlatarak, şunları kaydetti:

'Sizler bizler için önemlisiniz. Sizlerin maddi kaybı, aynı zamanda milli gelirde bir eksilmedir. Dağda, bayırda ve tarlalarda traktör kullanırken bunun bir takım şekilleri vardır. Özellikle fren kilitlerinin kapalı tutulması gerekmektedir. Ama bazı traktör sürücülerimiz maalesef fren kilitlerini açık tutmaktadırlar. Hepiniz kıt kanaat geçiniyorsunuz. Topraktan kazandığınızı bir trafik kazasında kaybetmek kim ister ki. Bunun için kurallara uymanız gerekiyor. Yaptığımız bir çok uygulamada, traktör sürücülerine yer yer yardımcı oluyoruz. Ehliyet sormuyoruz, ruhsat sormuyoruz. Yani bir otomobillere baktığımız gibi traktörlere bakmıyoruz. Sizi her zaman ayrı tutuyoruz. Sizlerde bu ayrıcalığı biliyorsanız, lütfen sarı ikaz lambasını ve reflektörlerinizi takınız.'

(FK-EMN-NÖZ) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title