Haberler

Suşehri Balık Sektöründe İddialı

Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, "İlçemiz balık sektöründe iddialı bir ilçe."

Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, "İlçemiz balık sektöründe iddialı bir ilçe. Özellikle Alabalık üretiminde yurt genelinde iddialı olacağımızı düşünüyorum" dedi.

İlçe Kaymakamı Mehmet Demiral ve Belediye Başkanı Sedat Sel, ilçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Çamlıgöze Baraj Gölü'nde bulunan kafeste alabalık üretim tesislerinde incelemelerde bulundu. İlk defa gördüğü tesisleri gezerek, işletme sahibi Alper Sermet'ten bilgi alan İlçe Kaymakamı Demiral, "Kısa süre önce ilçeye atandığımdan dolayı, bu tesisimizi gezme imkanı yeni bulduk. Çok güzel olmuş. İnanıyorum ki, Türkiye genelinde alabalık üretiminde iddialı olacağız. Şuanda yurt genelinde birçok yere alabalık sevkiyatı yapıldığı gibi, yurtdışına da Suşehri alabalığı adı altında balık gönderilmesi bizleri son derece mutlu etmektedir. Şuanda yaklaşık 54 kişinin çalışması ise işsizliğe bir nebze olsun büyük katkı sağlamıştır" dedi. İlçenin çevresinde bulunan baraj göllerinin farklı şekilde değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Demiral, "Su olmadan hayat olmaz. İlçemiz bu konuda çok şanslı. Yeşilliği ve suyunun bol olması, ilçemize farklı bir güzellik katmaktadır. Görüldüğü gibi Kılıçkaya Barajımıza belediyemiz tarafından sosyal tesisler yapıldı. Bölgeye farklı bir güzellik kattı. İlçe halkımız ile birlikte, çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlarımız bu barajımızda güzel vakit geçiriyor. Görüldüğü gibi Çamlıgöze barajımızda 142 adet kafes yapılarak alabalık üretimi ve satışı yapılıyor. Bunların hepsi güzel çalışma, takdire şayandır. Bu gibi tesislere köstek değil, destek olunması gerekmektedir. Türkiye'nin yıllık 65 bin ton olan alabalık üretiminin yüzde 7'si bu tesisimizden karşılanması mutluluk vericidir.

İşletme sahiplerini canı gönülden kutluyorum" diye konuştu. Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise, yaklaşık 3 yıl önce faaliyete geçen alabalık tesislerinin 8 alabalık üretim kafesiyle çalışmalarına başladığını, şuanda tesisin kendini genişleterek 140 kafese ulaşmasının çok güzel olduğunu ifade ederek, tesis için ellerinden gelen tüm imkanları kanunlar nezdinde yapmaya devam edeceklerini vurguladı. İşletme sahibi Alper Sermet ise, tesisin şuanda yıllık üretiminin 4 bin 250 ton olduğunu, tesiste üretilen balıkların yavru olarak Sivas'ta bulunan başka tesislerinden getirildiğini ve burada büyüdükten sonra satışının yapıldığını ifade etti. Sermet ayrıca, Suşehri merkeze yakın bir yerde alabalık un, yem ve yağ fabrikasıyla birlikte, balık ayıltama tesislerini de kuracaklarını sözlerine ekledi.

Kaymakam Demiral ve beraberindekiler, daha sonra kayıklarla birlikte Çamlıgöze Baraj Gölü'ndeki kafesleri gezerek, balıklara yem attı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Demiral Sedat Sel Türkiye Suşehri Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title