Haberler

Suriyeli Yetim Çocukların Dikili Ağacı Oldu

Suriyeli yetim çocukların dikili ağacı olduHATAY - Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı ve Katar Raf Kurumu işbirliği ile kurulan Yaşam Merkezi'ndeki Suriyeli yetim çocuklar, "Bir Dikili Ağacın Olsun" projesi kapsamında fidan dikti.

Suriyeli yetim çocukların dikili ağacı oldu

HATAY - Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı ve Katar Raf Kurumu işbirliği ile kurulan Yaşam Merkezi'ndeki Suriyeli yetim çocuklar, "Bir Dikili Ağacın Olsun" projesi kapsamında fidan dikti.

Yaşam Merkezi'ndeki etkinlikte yetim çocuklar önceden hazırlanan çukurlara yerleştirilen fidanların dikimini gerçekleştirip suladı. Etkinlikte, 180 çınar, 100 meyve ağacı, 80 mavi selvi, 80 ıhlamur olmak üzere 440 fidan dikildi.

Yaşam Merkezi'nde fidan dikimiyle ilgili düzenlenen etkinlikte konuşan Yetim Vakfı Başkanı Mehmet Gülsatar, çocukların eğitim hayatı ve öğretim hayatını birlikte eş zamanlı götürmeye çalıştıklarını belirterek, "Bu kapsamda ayda ortalama bir etkinlik düzenliyoruz. Buna bağlı olarak daha önce bahçemizdeki zeytinleri düzenlediğimiz etkinlikle topladık. Bu defa Yaşam Merkezi'nin yeşillenmesi için "Bir Dikili Ağacın Olsun" sloganıyla çocuklarımıza hem çevre bilincini aşılamak ve hem de bu ağaçların onların yiğit elleri ile toprakla buluşmasını sağlamak istedik" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Reyhanlı Dikili Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title