Haberler

Suriyeli Öğrenciler İçin Esenyurt'ta Ders Zili Çaldı

Güncelleme:

Esenyurt Belediyesi tarafından oluşturulan 13 derslikli Suriye Okulu'nda 620 Suriyeli mülteci öğrenci ders başı yaptı.

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli mülteci öğrenciler için Esenyurt 'ta ders zili çaldı. Esenyurt Belediyesi tarafından öğrencilerin eğitimine devam edebilmesi için Suriye Devleti müfredatına uygun hazırlanan Suriyeli Mülteci Öğrenciler Okulu'nda 620 öğrenci ders başı yaptı.

13 derslikte 42 eğitimcinin görev yapacağı okulda öğrenciler İngilizce 'den, resim dersine kadar birçok dersten eğitim görecek. Suriyeli çocukların eğitim göreceği okulun açılış törenine Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Suriye Muhalifleri Geçici Hükümet Başkanı Ahmed Tuma ve çok sayıda Suriyeli katıldı.

BAŞKAN KADIOĞLU "EĞİTİMLERİNDEN EKSİK KALMAYACAKLAR"

Suriyeli öğrenciler için her türlü desteği vereceklerini ifade eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, " Suriyeli çocuklar için okul haline getirdiğimiz bu merkez daha öncede belediyemiz bünyesinde çeşitli eğitimlerin verildiği bir eğitim alanı olarak kullanılıyordu. Suriye'den gelen 600'ün üzerinde kayıtlı öğrencimiz var. 200 de bekleyen öğrencimiz var. Kendi ülkelerinde hangi dersleri alıyorlarsa burada da aynı dersleri alacaklar. Bir de ilaveten Türkçe eğitimi alacaklar" dedi.

"ESED HALKI ÖLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR"

Suriye Muhalifleri Geçici Hükümet Başkanı Ahmed Tuma, Okulu çok beğendiğini belirterek, "Gerçekten muhteşem bir okul. Suriye'de savaş başlamadan önce Suriye'nin önceki okullarının hepsinden daha güzeldir. İnşallah buna benzer okulların açılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye devletine ve halkına teşekkür eden Ahmed Tuma, "Türkiye hükümeti ve halkına çok teşekkür ediyoruz. Aramızdaki güzel ilişkinin simgesi böyle güzel okul açmaktır. Hala savaş devam ediyor. Esad halkı öldürmeye devam ediyor. Ama bizim halkımız başladığı bu yolda kardeşlerinin yardımıyla yolun sonuna gelecek" şeklinde konuştu.

SURİYELİ ÖĞRENCİLERDEN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

15 yaşındaki Suriyeli Fatma Dalla, "Türkiye hükümetine çok teşekkür ediyoruz. Her şey çok güzel maşallah. Yardım ettiler bize" derken, Suriyeli öğretmen İman Zino ise, savaş bittikten sonra ülkesine dönmek istediğini belirtti.

Türkiye'de eğitimlerine devam eden minik öğrenciler, Türkiye'yi sevdiklerini, fakat ülkelerine geri dönmek istediklerini belirtti.

Programın ardından Başkan Necmi Kadıoğlu ve Suriye Muhalifleri Geçici Hükümet Başkanı Ahmed Tuma Suriyeli öğrencilerle birlikte okulun açılış kurdelesini kesti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Esenyurt Belediyesi Necmi Kadıoğlu Türkiye Suriye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title