Haberler

Süleymaniye Camii Avlusunda Tecavüz Davası

İspanyol Turist Irene L.'nin Süleymaniye Camii Avlusunda 30 Ekim'de Tecavüze Uğramasıyla İlgili Yakalanan 18 Yaşındaki Y.k.'nın İlk Duruşması Yapıldı. Y.k., İfadesinde İddiaları Kabul Etmedi.

İspanyol turist Irene L.'nin Süleymaniye Camii avlusunda 30 Ekim'de tecavüze uğramasıyla ilgili yakalanan 18 yaşındaki Y.K.'nın ilk duruşması yapıldı. Y.K., ifadesinde iddiaları kabul etmedi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık Y.K. ve avukatı geldi. Mağdur İspanyol turist Irene L., Türkiye'de olmadığı için duruşmaya katılamadı. Mahkemede ifade veren Y.K., her gün saat 19:30'da paydos edip 10 dakika yüzünü yıkadıktan sonra 19:40'ta işten ayrıldığını ve buna iş yerindeki çalışanların da şahit olduğunu belirtti.

Müştekinin kendisini tam olarak teşhis edemediğini söyleyen Y.K., şöyle konuştu: "Tercümanın konuşmasından o kişinin bana benzediğini ama emin olmadığını söylediğini anladım. Çalıştığım konfeksiyon atölyesi olay yerine 10-15 dakika mesafede. Olay saat 18:55-19:50 arasında cereyan etmiş. Oysa ben o saatte iş yerindeydim"

Hakimin "Seni nasıl yakaladılar?" şeklindeki sorusu üzerine Y.K., "Ben dayımla beraber işe geldiğimde, olaydan 7- 8 gün sonra kapıda polis çevirdi" karşılığını verdi. Y.K. ayrıca, polisin hazırladığı teşhis tutanağını da kabul etmediğini söyledi.

Hakimin soruları üzerine Y.K., yakalandıktan sonra teşhis odasına götürüldüğünü, orada önce yüzü ve saçının gölgesinden kadın olduğunu anladığı müştekinin kendisini teşhis etmek için baktığını anlattı. Daha sonra gölgelerinden erkek olduğunu anladığı 2 kişinin odaya girdiğini söyleyen Y.K., polislerin 'Başını kımıldatma, seni teşhis edecekler' dediğini anlattı. 15 dakika boyunca öylece durduğunu belirten Y.K., daha sonra da tuvalete gidip geldiğinde masada kendisine tıpa tıp benzeyen bir resim gördüğünü söyledi.

Sanık Y.K.'nın çizilen robot resme benzemediğini belirten avukatı ise şunları söyledi: "İki farklı robot resim çizilmiş. Biri müvekkilim yakalanmadan önce diğeri ise yakalandıktan sonra. Bu iki resim de bire bir benzemiyor. Kadın, 'Saldırganın saçları kahverengi' diyor. Ama müvekkilimin saçları siyah. Başka bir tezatlık da mağdur saldırganın serçe parmağını kuvvetli şekilde ısırdığını söylemesine rağmen raporda ısırık izi saptanamamış. Yine gelen raporda iki erkeğe ait sperm tespit edilmiş ancak bunların hiç birinin müvekkilime ait olmadığı tespit edilmiştir."

Avukatın konuşmasının ardından tanıkların dinlenmesine geçildi. Tanık Neşet Kaplan ise sanığın iş yerinden arkadaşı olduğunu, çalıştıkları makinelerin yan yana olduğunu söyledi. Y.K.'nın olay günü mesai bitene kadar işinin başında bulunduğunu anlatan Kaplan, "Onun kullandığı çift iğne denilen makine olmadan hiç kimse iş yapamaz. O yüzden erken ayrılması da mümkün değil" dedi.

Sanık Y.K.'nın çalıştığı tekstil atölyesinin sahibi Yılmaz Kaplan ise iş saatlerinin sabah 08:00'den akşam 19:30'a kadar olduğunu ve iş disiplini gereği çalışanların kendisinden habersiz bir dakika bile erken çıkamayacağını söyledi.

Dükkanı kendisinin açıp kapadığını anlatan Kaplan, "O tarihte de Y.K. erken çıkmamıştır. Yakalanma tarihinden önce polis hana baskın yaptı. Kimliklerimizi aldı. Bize bir robot resim gösterdi. Bize daha önce gösterilen resim şu anda gösterdiğiniz resim değil. İlk gösterilen elle bu ise bilgisayarda çizilmiştir" diye konuştu.

Mahkeme, ülkesine döndüğü belirlenen turist Irene L.'nin ifadesinin alınabilmesi için gereken yazışmaların yapılması, dosyanın nihai rapor için Adli Tıp'a gönderilmesi, sanıkla mağdurdan elde edilen örneklerin incelenerek karşılaştırmalı rapor hazırlanması, polis MOBESE kayıtlarının olduğu CD'lerdeki kişilerin tespit edilmesi için bilirkişiye gönderilmesi ve teşhis tutanağında isimle imzaları bulunan zabıt görevlilerinin ifadelerinin alınması için ertelendi.

(FD-ED-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title