Haberler

Sudan Güçleri Darfur'da İlkokulu ve Pazar Yerini Bombaladı: 13 Ölü

Sudan'da Hükümete Bağlı Güvenlik Güçlerinin Darfur'da Bir İlkokulu ve İşlek Bir Pazarı Bombalaması Sonucu 7'si Çocuk 13 Kişinin Öldüğü Bildirildi.

Sudan'da hükümete bağlı güvenlik güçlerinin Darfur'da bir ilkokulu ve işlek bir pazarı bombalaması sonucu 7'si çocuk 13 kişinin öldüğü bildirildi.

Sudan ordusu habere ilişkin yorum yapmazken, BM Güvenlik Konseyi'nin uçuş yasağı kararını ihlal manasına gelecek bir hava saldırısının sözkonusu olmadığını söyledi.

Bölgede faaliyet gösteren iki yardım kuruluşu ise hükümete ait Antonov tipi uçaktan Darfur'un kuzeyindeki Shegeg Karo köyüne bomba atıldığını belirtti.

Darfur Diaries ve Darfur Barış ve Gelişim Örgütü'nden yapılan ortak açıklamada, "Shegeg Karo köyündeki görgü şahitlerinin verdiği bilgiye göre, Antonov uzun bir süre havada dolaştıktan sonra bölgeyi bombaladı" denildi.

7 çocuğun hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, "bombardımanda Shegeg Karo ilkokulunun vurulduğu, çocukların okulda bulunduğu sırada meydana gelen olayda bir sınıfın tümüyle tahrip olduğu" ifade edildi. Ölenlerden en küçük çocuğun 5 yaşındaki Yusuf Adem Hamid olduğu, 2'si ciddi 30 çocuğun da yaralandığı kaydedildi.

Darfur'da meydana gelen ikinci bombardımanda ise bir pazar yerinin vurulması sonucu 6 kişinin öldüğü, 20 dükkanın tahrip olduğu bildirildi. Açıklamada, pazar yerine yönelik saldırıda yaralananlar hakkında bilgi verilmedi.

Darfur'da son 5 yıl içinde yaşanan çatışmalarda 200 bin kişinin öldüğü tahmin ediliyor. BM rakamlarına göre, çatışmalar nedeniyle 2,5 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Sudan hükümeti ise, ölü sayısının 10 bin olduğunu belirterek, Batı medyasını çatışmaların abartılı olarak göstermekle suçluyor.

(İHA-SG-İB-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title