Haberler

Su Elçileri Oryantiring İçin Bu Kez Konya, Beyşehir'de

Güncelleme:

Avrupa Birliği destekli "Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi" kapsamında oryantiring yarışmalarının ikincisi 6 Ağustos 2017, pazar günü Konya, Beyşehir'de gerçekleştirilecek.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti finansmanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sözleşme makamı olduğu; Millî Eğitim Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve TRT iş birliği ile yürütülen proje kapsamında oryantiring yarışmalarının ilki Muğla Köyceğiz'de gerçekleştirilmişti. Ağustos ayında Konya, Beyşehir'de yapılacak yarışların ardından; oryantiring yarışmaları eylül ayında Trabzon, Uzungöl'de ve ekim ayında Ankara'da gerçekleştirilecek.

Türkiye Oryantiring Federasyonu iş birliği ile gerçekleştirilecek oryantiring yarışmaları için 2 ayrı buluşma noktası olacak. İlki saat 08:00'de Konya DSİ 4. Bölge Müdürlüğü olup katılımcıların buradan asıl buluşma noktası olan Beyşehir DSİ önüne ulaşımları sağlanacak. 09.30'da başlayacak koşarak oryantiring yarışları Beyşehir Gölü ve tarihi Taşköprü çevresinde gerçekleştirilecek. Yarışlar öncesinde katılımcıların kayıtları alınacak, kontrol kartı, Göğüs Numarası dağıtımları yapılacak ve yarışmacılar, parkur ve yarış hakkında bilgilendirilecek. 18 yaşından küçük katılımcıların velileri ile birlikte ve tüm katılımcıların ise sağlık raporları ile kayıt alanına gelmeleri bekleniyor. Katılımcıların yarışmalara katılabilmeleri için 12 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor. Katılımcılar yaş gruplarına göre 5 kategoriye ayrılacak olup her kategoride kadın ve erkek ayrı ayrı yarışacak. Yarışmaya katılımlar ücretsizdir. Oryantiring yarışmalarının sonunda dereceye girenlere madalya ve ödülleri verilecek.

Su Elçileri oryantiring yarışmaları ile projenin öncelikli hedef kitleleri arasında yer alan orta öğretim, üniversite öğrencileri, gençler ve aileler farklı kategorilerde birlikte yarışabilme ve büyük şehirde büyüyen katılımcılar doğayla tanışma, bütünleşme imkânı bulacaklar. Çevrenin korunması, kirletmeden ve verimli su kullanımının sürdürülebilirliğine katkıda bulunmayı amaçlayan proje kapsamında gerçekleştirilecek oryantiring yarışmaları ile hedef kitlenin, Su Elçilerinin ve potansiyel Su Elçilerinin çevre ve su konusunda farkındalıklarını artırması; kendilerine güvenlerini ve projeye olan inançlarını besleyip büyütmesi hedefleniyor. Oryantiring yarışmaları ile ayrıca katılımcıların hedef ve isteklerine konsantre olmaya ve bunlara ulaşmak için sistemli olarak çok çalışmaya yönlendirmesi de amaçlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği Beyşehir Muğla Konya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title