Haberler

Su Ararken Mağara Buldular

Ordu'nun Ünye İlçesi Ağudere Köyünde Su Sondajı Yapan Köylüler, Kazı Sırasında Mağara Buldu.

Ordu'nun Ünye ilçesi Ağudere köyünde su sondajı yapan köylüler, kazı sırasında mağara buldu.

Köylerine su getirmek için çalışma yapan köylüler, sondaj vurdukları yerde mağarayla karşılaştı. Mağaranın, içine bir kamyonun rahatlıkla sığabileceği büyüklükte olduğunu belirten Köy Muhtarı Ahmet Koç, "Su sondajı sırasında bulunan mağaraya giriş biraz zor. 5 metreye yakın dar bir geçit var. Bu dar alanı geçince bir kamyonun sığabileceği büyüklükte bir alan var" dedi.

Su arama esnasında mağarayı keşfedenlerden biri olan Özgür Arslan ise, "Suyun kaynağına ulaşmak için kazı yaparken birden kazdığımız yer kaydı. Baktık bir mağara gibi bir yer, merak edip içine girdim. Geçiş dar olduğu için biraz zorlandım. İçerisi geniş ve odalar var" diye konuştu.

Köylüler, mağarayı yetkililerin gelip inceleme yapması gerektiğini söylediler. Ünye'nin şu ana kadar bilinen Ünye Kalesi Mağarası, Tozkoparan Mağarası ve Yazkonoğı Mağarası'ndan sonra 4. mağara Ağudere Mağarası oldu.

(HA-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title