Haberler

"Sporda Antrenman Bilimi ve Performans" Semineri

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Yerel Yönetimlerde Antrenör Olarak Çalışanların Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (Besyo) Mezunu Olması Yönünde Yasa Değişikliği Yapılması İçin Bakanlığa Başvuru Yaptıklarını Belirterek, Bu Kapsamda Bu Yıl Türkiye Genelinde 500 Kişinin İşe Alınacağını Söyledi.

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, yerel yönetimlerde antrenör olarak çalışanların Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) mezunu olması yönünde yasa değişikliği yapılması için Bakanlığa başvuru yaptıklarını belirterek, bu kapsamda bu yıl Türkiye genelinde 500 kişinin işe alınacağını söyledi.

Bayram Hadi, Çukurova Üniversitesi'nin (ÇÜ) 35. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında ÇÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Seyhan Oteli'nde ortaklaşa düzenlediği "Sporda Antrenman Bilimi ve Performans" konulu eğitim seminerinde yaptığı konuşmada, yeni tesislerin yapılması için büyük çaba harcadıklarını ifade etti. Hadi, sporun tabana yayılması ve bilimsel yapılması için eğitimin şart olduğunu belirterek, "Bu konuda ÇÜ Rektörlüğü ve Milli Eğitim müdürlüklerine büyük iş düşüyor. Sporun eğitim ayağını bunlar oluşturuyor. Sporda başarıyı yakalamak istiyorsak, sporu tabana yayıp bilimsel yapmalıyız" dedi.

Belediyelerde, yerel yönetimlerde ve spor kulüplerinde, sporun değişik alanlarında antrenör olarak görev yapan kişilerin BESYO mezunu olması için çalışma yaptıklarına dikkat çeken Hadi, şunları kaydetti:

"Yerel yönetimlerde ve spor kulüplerinde atrenörlük görevi yapan kişiler artık sadece BESYO mezunu olacak. Bunun için gerekli yerlere başvurularımızı yapıyoruz. Böylece geleceğe sporcu yetiştiren insanlar, eğitimli olacak. Eğitimli insanların yetiştirdiği sporcular da hem olimpiyat hem Avrupa hem de dünyada bize başarılar getirecek." Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, bu çerçevede Türkiye genelinde 500 antrenör alınacağını vurguladı.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ise Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'nin göreve geldikten sonra üniversiteli öğrecilerin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün bütün tesislerinden yararlandığını, ayrıca Adanalı sporcuların da üniversite tesislerinden yararlandığını kaydetti.

Günümüzde sporun, sağlıklı kalmanın bir aracı, boş zamanları değerlendirmenin bir şekli, sosyalleşme ve kurallara uymayı öğrenmede eğitimin bir parçası olduğunu belirten Akınoğlu, "Ülkemizin spor konusunda bilimsel eğitim almış insan gücüne gereksinimi bulunmakta olup, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak; spor bilimindeki yenilikleri takip ederek, toplumun artan bilgi gereksinimini karşılayabilmek, eğitim ve araştırma faaliyetlerimizle topluma hizmet verme çabasındayız" dedi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun Türkiye'de az bulunan bir bölüm olduğunu vurgulayan Akınoğlu, Adana'da da bulunan bu bölümün değerinin bilinmesi gerektiğini kaydederek, "A Milli Futbol Takımı'nın Japonya'da Dünya 3.'sü olması bir tesadüf değildir. Burada futbolcuların kondisyonu, motivasyonu, psikolojik durumu, yani kısacası bütün çalışmalar bilimsel olarak yapılmıştır. Netice olarak Türkiye'ye büyük bir başarı gelmiştir. Türkiye'nin bu başarısı çok büyük tanıtım ve reklam olmuştur. Futbol aynı zamanda ekonomik bir değerdir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından seminere katılan öğrenci ve sporculara, ÇÜ BESYO'da görev yapan öğretim görevlileri tarafından sporun daha bilimsel yapılması konusunda bilgi verildi.

(FK-MT-KÇ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title