Haberler

Voleybol: 23 Yaş Altı Erkekler Dünya Şampiyonası

23 Yaş Altı Erkekler Dünya Voleybol Şampiyonası yarın Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde başlayacak.

23 Yaş Altı Erkekler Dünya Voleybol Şampiyonası yarın Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde başlayacak.

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından ikincisi düzenlenen şampiyonaya ilk kez katılan Türkiye, B Grubu'ndaki ilk maçında Rusya ile karşılaşacak.

Dubai'nin 3 bin seyirci kapasiteli Sheikh Rashid Maktoum Spor Salonu'nda, 24-31 Ağustos tarihlerinde yapılacak organizasyonda 12 takım mücadele edecek. Türk Milli Takımı; İran, Küba, Meksika, Rusya ve Tunus'la birlikte B Grubu'nda yer alacak. A Grubu'nda ise Arjantin, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Güney Kore, İtalya ve Mısır karşı karşıya gelecek.

Tek devreli lig usulüne göre oynanacak maçların ardından, gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar yarı finale yükselecek.

Türkiye, erkeklerde ilk kez katılıyor

Voleybolda 23 yaş altı grubunda ilk Dünya Şampiyonası 2013 yılında düzenlendi.

Meksika'nın ev sahipliği yaptığı 23 Yaş Altı Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda 5. olan Türkiye, o yıl Brezilya'daki Erkekler Dünya Şampiyonası'na katılmamıştı.

İkincisi, 12-19 Ağustos'ta Ankara'da düzenlenen 23 Yaş Altı Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya alan Türk Milli Takımı, erkeklerde ise ilk kez bu yıl Dünya Şampiyonası mücadelesi verecek.

Takım kadrosu

İtalyan antrenör Emanuele Zanini yönetimindeki Türk Milli Takımı'nda yer alan sporcular şunlar:

Alperay Demirciler, Baturalp Burak Güngör, Emre Şenol, Faik Samed Güneş,  Gökhan Gökgöz, Mehmet Boğaçhan Zambak, Metin Toy, Murat Yenipazar, Salih Özdemir, Uğur Güneş, Vahit Emre Savaş, Yasin Aydın.

Maç programı

Türk Milli Takımı'nın şampiyonada B Grubu'nda oynadığı maçların programı (TSİ) şöyle:

Yarın:

13.30 Türkiye-Rusya

25 Ağustos Salı:

15.30 Türkiye-Küba

26 Ağustos Çarşamba:

18.00 Türkiye-Meksika

27 Ağustos Perşembe:

13.00 Türkiye-Tunus

29 Ağustos Cumartesi:

18.00 Türkiye-İran

Kaynak: AA / Spor

Dubai İran Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title