Haberler

Türkiye Olimpiyat Komitesi, 2020'den Emin

2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapacak kentin belirleneceği oylama öncesinde aday kentlerin temsilcilerinin çalışmaları sürüyor.

2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapacak kentin belirleneceği oylama öncesinde aday kentlerin temsilcilerinin çalışmaları sürüyor.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te bulunan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, düzenleme komitesinde bulunan Emir Turam ve sporculardan paralimpik okçu Gizem Girişmen basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Basketbol Dış İlişkiler Direktörü Emir Turam, kendilerine çok güvendiklerinin altını çizerek, "Çok uzun bir süreye dayanarak çok profesyonelce çalışıldı. Öte yandan adaylığımızda güçlü, ülkemizin son dönemdeki yükselişiyle bunun olimpiyat adaylığıyla örtüşmesiyle dört dörtlük bir adaylığımız var. Yalnız rakiplerimizin hiç biri boş değil. Perdenin önünde ve arkasında gerçekten sportif bir savaş var. Bizim diğer adaylardan bir sürü artımız var. Genç nüfusumuz, daha önce bizim bölgede olimpiyat düzenlenmemiş olması, Türkiye'nin son dönemde yakaladığı çıkış ve bölgede etkinliklerimizin artmasından dolayı baktığımızda Türkiye'nin getirdiği bir dinamizm var. Buda bizim en büyük artılarımız diye düşünüyorum" dedi.

TMOK Başkanı Uğur Erdener, diğer adaylarla şanslarının aynı olduğunu söyleyerek, "Bizim bu son düzlükteki şansımız, diğer adaylarla eşit durumda. Bu toplantıda bize en çok gelen sorulardan biri doping meselesi oldu. Türkiye'nin dopinge karşı mücadelesi ve bunun sonuçlarını alması, bize pozitif değer olarak yansıyacaktır. Eğer bir bedel ortaya koymazsak bunun pozitif sonuçlarını almak mümkün olmayacak. Herkes biliyor ki Türkiye gerek Gençlik ve Spor Bakanlığıyla, gerek Türkiye Milli Olimpiyat Komitesiyle, gerek sayın Bakan Suat Kılıç'ın bizzat koyduğu iradesiyle bu konuda gayet kararlı olması, sıfır tolerans politikasını izliyor olmamız, bunu da burada birkaç kez daha vurgulama fırsatımız oldu" diye konuştu.

Engelli sporcu Gizem Girişmen, aday ülkelerin kendilerini çok iyi bir şekilde tanıttığını belirterek, "Ekip olarak iyi çalıştığımızı düşünüyorum. Daha önce hiç olimpiyat ve paralimpik oyunları düzenlemedik. Genç bir nüfusumuz var bence ülkemiz olimpiyatları hak ediyor. Açıkçası olimpiyatlarda her 3 aday da çok iyi. Herkes kendi ülkesinin alt yapısını çok güzel bir şekilde yansıtmaya çalışıyor. Ben şahsen Cumartesi günü güzel bir sonuç bekleyeceğim" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Uğur Erdener Buenos Aires Arjantin Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title