Haberler

Güreş Federasyonu Başkanlığı'na yeniden aday olan Musa Aydın, projelerini açıkladı Açıklaması

Güncelleme:

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı'na yeniden aday olan Musa Aydın, 6 Kasım Cumartesi günü yapılacak genel kurul öncesi yeni projelerini açıkladı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı'na yeniden aday olan Musa Aydın, 6 Kasım Cumartesi günü yapılacak genel kurul öncesi yeni projelerini açıkladı.

Levent'teki Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Aydın, yeniden göreve seçilmeleri halinde tesisleşmeye önem vereceklerini kaydetti.

Aydın, "98 yıllık federasyon olmamıza rağmen federasyonun hizmet binası ve kamp merkezi yok. 1 Eylül'de ihalesi bitmiş projemiz var. Taha Akgül Spor Salonu yanında 250 yataklı otel, federasyon binası, güreş salonu, kondisyon ve sağlık merkezinin olduğu bir kamp eğitim merkezine kavuşmuş olacağız. 1,5 yılda bitmesi planlanıyor. Çok büyük bir eksiğimizi tamamlamış oluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Tesisleşmeyi bu dönemde tamamlamak istiyoruz." diye konuştu.

Türk güreşinin efsane ismi Yaşar Doğu'nun Ankara'daki evini güreş müzesi yapacaklarını aktaran Aydın, kısa süreli başkanlıklarda tesisleşmenin zor olduğunu anlatarak, şunları söyledi:

"Elmadağ'da serbest, Sarıyer'de grekoromen güreşçilerimiz için tesislerimiz vardı ancak kadınlara ait bir yerimiz yoktu. Kadınlar için Yalova'da bir kamp eğitim merkezini bitirdik, salonu da hazır. Yatakhanesiyle, salonuyla her şeyi tamam. Nasip olursa seçimlerden sonra açılışını yapacağız ve Türk güreşine kazandırmış olacağız. Yaşar Doğu'nun Ankara'daki evi Büyükşehir Belediyesi tarafından istimlak edilmiş. Oranın müracaatını yaptık. Planda sağlık ocağı olarak görülen yerin plan değişikliğini yaptık. Müze ve kültür evine dönüştürdük. 6 Kasım'da oraya da Türk Güreş Müzesi'ni kazandırmak istiyoruz. Sözlü görüşmeler yapıldı. Önümüzdeki dönem tesisleşme dönemimiz olacak. Üç önemli projemiz olacak. 6 Kasım'da delegeler teveccüh ederse Türk güreşi kazanacak diyorum."

"Paris 2024 planımız da 2028 planlarımız da hazır"

Güreşte Cumhuriyet tarihinde kazanılmış madalyaların üçte birinin kendi dönemlerinde kazanıldığını kaydeden Aydın, "Kırılması zor bir rekora imza attık. 18 yıl aradan sonra 3 dünya, 52 yıl aradan sonra olimpiyatlarda 5 madalya, 72 yıl aradan sonra 6 şampiyonluk, Avrupa'da 16 madalya kazandık. Bu bir rekor. Bunlar bizim referansımız. Önümüzdeki dönemde de başaracağımıza inanıyoruz. 6 Kasım'da delegeler teveccüh gösterirse en kısa zamanda yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Paris 2024 planımız da 2028 planlarımız da hazır." değerlendirmesinde bulundu.

Kendi dönemleriyle ilgili özeleştiride de bulunan Aydın, şunları ifade etti:

"Pandemi, güreşi de olumsuz etkiledi. Kovid-19 sürecini iyi yönetemediğimizi ifade etmek istiyorum. Sağlık endişesiyle çok panik yaptık. Antrenmanlara, kamplara uzun süre ara verdik. Kamplarda temassız kampları yaptık. Kovid-19 olan sporcularımız vardı. Kovid-19 gölgesinde kota maçlarına gittik. Macaristan'da 5 sporcumuz pozitif çıktı ve karantinaya alındı. Bizim dönemimizde aldığımız başarılara bakınca 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda beklentilerimizin altında kaldık. Güreşteki güçlü ülkelere bakınca Rusya, İran, ABD gibi ülkeler kamplara ara vermedi, çalışmalarına devam etti. Biz çok ara verdik ve geri kaldık. Güreş nankör bir spor, siz onu bir hafta bırakınca o sizi bir ay bırakıyor. Sonraki çalışmalarımızda bu arayı kapatamadık. Büyük bir şampiyonaya bir sporcunun katılması için en az 50 maç yapması lazım. Maalesef Kovid-19 korkusuyla çocuklarımızın sağlığını ön planda tutarak uluslararası turnuvalara katılamadık. Bu da bizim için eksi oldu."

Kaynak: AA / Spor

Musa Aydın Türkiye Aydın Spor Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title