Haberler

    Spor Bakanı Kılıç: Doping Konusunu Hasıraltı Etmedik

    Güncelleme:

    Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Biz, doping konusunu hasıraltı etmedik, açık ve seçik yola çıktık, bunu çözmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz." dedi.

    Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Biz, doping konusunu hasıraltı etmedik. Açık ve seçik yola çıktık, bunu çözmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz" dedi.

    Kılıç, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener'i makamında kabul etti.

    Erdener ile genel bir değerlendirme yapmak ve Türk sporu için nasıl daha verimli çalışmalar yapılabileceğini konuşmak için bir araya geldiklerini kaydeden Kılıç, "Dün hem basketbol hem de voleybolda güzel haberler aldık. Bunların bizim görüşmemize denk gelmesi güzel oldu. Bir çok dalda, gelecek olimpiyatlarda ve uluslararası yarışmalarda, ülkemizin daha iyi temsil edilmesi noktasında çalışmalara imza atmak için çabalıyoruz" diye konuştu.

    Doping konusunda hiçbir şekilde aflarının olmayacağını ve bu konuda ilgili kişilerle temaslarının sürdüğünü anlatan Kılıç, şöyle devam etti:

    "Bu konudaki maddi desteğimiz sürüyor. Dopingle mücadele ciddi bir maddi kaynak gerektiriyor. Bu konuya olan madde desteğimiz, kararlılığımızın ortaya konması açısından önemli. Antrenör, sporcu veya bunun dışında bu işe destek veren kişiler, karşısında bizi bulacak. Gençliğimizin korunması konusunda üzerimize düşen büyük bir görev var. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile de konuştuk. Kendisinin bu konudaki tavrı çok net. Hiçbir şekilde tolerans beklenmesin."

    Sporcuların doğru bir şekilde bilgilendirilmesi için Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) ve federasyonlarla birlikte koordineli bir şekilde çalıştıklarının altını çizen Kılıç, "Sporcu erken yaşta neyin, ne olduğunu bilmeli. Bilirse bu mücadelenin yüzde 60'ını halletmiş oluruz. Şimdiden çok iyi yol katettik. Alınan numune sayısında azalma yok, artış var ancak olumsuz geriye dönüşlerde düşüş var. Bu da yol almaya başladığımızın bir göstergesi. Biz, doping konusunu hasıraltı etmedik. Açık ve seçik yola çıktık, bunu çözmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

    Uğur Erdener : Mücadelemiz listenin gölgesinde kaldı


    IOC Yönetim Kurulu Üyesi ve TMOK Başkanı Uğur Erdener ise doping konusunun geçen hafta yeniden gündeme geldiğini belirterek, "Doping konusunda Bakanlığımızla birlikte çok ciddi bir çalışma yürütülmekte. Yürütülen mücadelenin, zaman zaman, Uluslararası Atletizm Federasyonu'nun (IAAF) dopingli listesinin gölgesinde kaldığını düşünüyorum. Oysa geçtiğimiz bir yıl içinde üretilen yeni politikalar ve onun sonuçları bağlamında konuşacak olursak, pozitif sonuçlarla ilgili bir önceki yılla kıyaslanamayacak derecede olumlu gelişme var" diye konuştu.

    Türkiye'nin artık doping yasaklılarının bol olduğu bir ülke grubundan çıktığını ifade eden Erdener, "Bu, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (WADA) son yönetim kurulu toplantısında vurgulandı. Türk sporunun, kararlı duruşları nedeniyle Sayın Bakanım'a şükran borçlu olduğunu ifade edebilirim" dedi.

    Spora ayrılan kaynağın, sporda ileri düzeydeki birçok ülkeye kıyasla oldukça yüksek olduğunu vurgulayan Erdener, şunları söyledi:

    "Bunun sonuçlara yansıması, Türkiye'nin olimpiyatlarda daha fazla sporcuyla temsil edilmesi ve özellikle 2016'da kafile büyüklüğümüzün, ülkemizin spora verdiği destekle orantılı bir şekle gelmesi temel amacımız. Ekim ayı sonunda WADA'nın yılda bir kez düzenlenen en önemli bilimsel toplantısını İstanbul'da yapacağız. Bu da konuya verilen önemin gösterilmesi açısından önemli."

    ABD Dopingle Mücadele Ajansı (USADA) ile yapılacak işbirliğine de değinen Erdener, "Sporcuların temelden eğitilmesini ön palan alan bir işbirliği olacak. Gelecek sezonlarda bunun da sonuçlarını hep birlikte göreceğiz" şeklinde sözlerini tamamladı.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Akif Çağatay Kılıç Uğur Erdener Türkiye Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title