Haberler

Hollanda Nöbetçi Golcü Arıyor

Bir dönem parlak forvet oyuncuları ile rakiplerini korkutan Hollandalılar için gelecek karanlık.

Hollanda 2014 Dünya Kupası ile beraber Louis van Gaal'in bir süredir başlattığı kadro revizyonu alanında yeni bir adım daha atacak. Van Persie, Sneijder, Robben, Van der Vaart, Kuyt gibi isimlerin yerlerini alacak oyuncular Hollandalıları karamsarlığa sürüklüyor.

Hollanda'da özellikle hücum hattında Van Persie'nin alternatiflerinin form durumu ve Van Gaal'in elindeki oyuncu havuzunun seviyesi üzerine belli bir süredir tartışmalar dönüyor. Bundan 10 yıl önce Van Nistelrooy, Hasselbaink, Makaay gibi çok önemli forvet oyuncuları birbirlerine alternatif oluşturabiliyordu ve hatta Vennegoor of Hesselink, Van Hooijdonk gibi isimler kadroya girmekte zorlanabiliyordu. Şimdi ise Van Persie kenara geldiğinde olabilecekler konusunda kimsenin bir fikri yok. Dirk Kuyt 33 yaşında, Klaas-Jan Huntelaar'ın dizinden geçirdiği ameliyat sonrası yaz aylarına kadar Schalke'deki eski seviyesine ulaşması zor olabilir. Bas Dost, Ricky van Wolfswinkel, Luc Castaignos gibi yeni çıkış yapan isimlerin durumları ise pek parlak değil ve Hollanda'dan transfer oldukları takımlarda kendilerinden beklenen atılımı yapamadılar.

Ligde oynayan yerli forvet çok az

Tabii bunda Hollanda Ligi'ndeki takımların forvet seçimlerinin de etkisi var. 18 kulüpten sadece 6'sı hücum hattında düzenli olarak yerli oyunculara görev veriyor. ADO Den Haag, Cambuur, Go Ahead Eagles, NAC Breda, Zwolle ve Twente. Groningen ve PSV ise Hollandalı forvetleri dönüşümlü olarak oynatıyor. Alfred Finnbogason, Graziano Pellè, Aron Johannsson, Michael Higdon, Krisztian Nemeth ve Kolbeinn Sigthorsson gibi oyuncular Ajax, Feyenoord, Heerenveen, AZ gibi önemli takımların formalarını giyiyorlar ve bu takımlarda Hollandalı forvetler çok az süre alıyorlar.

İngiltere'nin bir süredir meşgul olduğu yeni yetenek havuzu problemi, AB vatandaşı olsun olmasın, yabancı oyuncu sınırının olmadığı Hollanda'da da özellikle hücum hattında problemler yaratacağa benzer.

Fırat Topal

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Wesley Sneijder Louis van Gaal Dirk Kuyt Hollanda Spor Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title