Haberler

Fırsatı Tepmedi

İlk yarının bitimine 1 hafta kala Trabzonspor’u ağırlayan Galatasaray rakibini 2-1 mağlup ederek lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 8’e indirdi.

Süper Lig'in 16. haftasında Trabzonspor'u konuk eden Galatasaray, Burak'ın iki golüyle rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı. Mücadeleye hızlı başlayan ev sahibi ilk yarıda net pozisyonlar yakalarken kaleci Onur'u bir türlü geçmeyi başaramadı. İlk yarısı 0-0'lık eşitlikle geçilen mücadelenin ikinci yarısında ise izleyenler adeta futbola doydu. İki kalecinin de devleştiği karşılaşmanın 60. dakikasında ceza alanında topla buluşan Burak'ın vuruşunda Onur'dan dönen top Burak'a çarparak ağlarla buluşunca ev sahibi 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. 64'te Trabzonspor'un kullandığı duran topta iyi yükselen Mustafa Yumlu topu ağlara göndermesine rağmen ofsayt nedeniyle gol geçerlilik kazanmadı. 66'da Olcan kendi sürüklediği topla sol çaprazdan vuruşunda direğe çarpan top çizgiyi geçince karşılaşmaya tekrar eşitlik geldi.

Bu golden 1 dakika sonra sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Sabri'nin ortasını Selçuk kafayla içeri çevirdi, Burak Mustafa'dan kurtulup vuruşunda topu ağlara gönderdi. 76'da taç çizgisi kenarında yaşanan tartışmada Colman direkt kırmızı kartla atılırken Riera sarı kartla cezalandırıldı. Sonrasında Drogba, Sneijder ve Burak'la pozisyonlar yakalayan Glatasaray'ın şutlarında Onur adeta yıldızlaştı ve rakiplerine gol izni vermedi. Kalan bölümde başka gol olmayınca mücadele 2-1 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi.

Galatasaray- Trabzonspor karşılaşmasının detayları için tıklayın

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'u konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, geçen hafta oynadıkları Gençlerbirliği maçına göre karşılaşmanın ilk 11'inde 4 değişiklik yaptı. İtalyan teknik direktör, kadroya almadığı Eboue ile yedek bıraktığı Hakan Balta, Chedjou ve Umut Bulut'un yerine, Trabzonspor karşısında Sabri Sarıoğlu, Riera, Yekta Kurtuluş ve Burak Yılmaz'a ilk 11'de görev verdi. Savunmanın sağında Sabri Sarıoğlu, solunda Riera ve stoperde Gökhan Zan-Semih Kaya ikilisine görev veren Mancini, orta alanda Melo, Yekta Kurtuluş ve Selçuk İnan'ı oynattı. Bu üçlünün önünde Sneijder görev yaparken, Burak Yılmaz ile Drogba da ileride gol aradı.

Sarı-kırmızılı takımda yabancı kontenjanı sınırlaması nedeniyle, Eboue'nin yanı sıra Bruma, Amrabat ve Dany maçın kadrosunda bulunamadı. Galatasaray'da Hakan Balta, Chedjou ve Umut Bulut'un dışında Eray İşcan, Ceyhun Gülselam, Aydın Yılmaz ve Emre Çolak da yedekler arasında yer aldı.

Chedjou, 9 maç sonra yedek

Mancini, Spor Toto Süper Lig'de Kamerunlu futbolcu Aurelien Chedjou'yu, 9 maç sonra yedek bıraktı. Roberto , göreve geldiği günden itibaren sarı-kırmızılı takımın ligde oynadığı bütün maçlarda ilk 11'de görev verdiği Chedjou'yu, ilk kez yedek soyundurdu.

Muslera, 100.  resmi maçına çıktı

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Trabzonspor karşılaşmasıyla sarı-kırmızılı forma altında 100. resmi maçına çıktı. Başarılı file bekçisi, daha önce Süper Lig'de 83, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 14 ve TFF Süper Kupa'da 2 olmak üzere, toplam 99 maçta Galatasaray'ın kalesini korudu.

Trabzonspor'a pankartlarla jest

Galatasaraylı taraftarlar karşılaşma öncesinde tribünde açtıkları pankartlarla Trabzonspor'a jest yaptılar. Sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarının UEFA Şampiyonlar Ligi'nde elediği Juventus ile UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaşacak Trabzonspor'a, "Sıra sende Trabzonspor, Juventus..." yazılı pankartla destek verdiler. Taraftarlar ayrıca Trabzonspor'un hak iddia ettiği 2010-2011 sezonu şampiyonluğuyla ilgili "İllaki kazanır doğruluk, sizindir hak ettiğiniz şampiyonluk" şeklinde pankart açtılar.

Stat zemini hazır hale getirildi

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Juventus ile oynadığı maçta kar yağışı nedeniyle bozulan Türk Telekom Arena'nın zeminin düzeldiği görüldü. Sarı-kırmızılı takım, bakım çalışmaları nedeniyle hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Balıkesirspor maçını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynarken, bu dönemde yapılan çalışmaların ardından, stat zemini Trabzonspor maçına hazır hale getirildi.

Tribün ısıtma sistemi çalıştırıldı

Türk Telekom Arena'nın tribün ısıtma sistemi, ilk kez çalıştırıldı. Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Juventus ile yaptığı maçta etkili olan kar yağışından sonra gündeme gelen tribün ısıtma sistemi, o maçtan sonra yapılan çalışmaların ardından Trabzonspor karşılaşmasında ilk kez faaliyete geçirildi.

Suat Kaya'ya plaket

Sarı-kırmızılı takımın iç saha maçlarında organize edilen, "Galatasaray Efsanelerini Anıyor, Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor" etkinliğinin Trabzonspor mücadelesindeki konuğu Suat Kaya oldu. Galatasaray forması altında önemli başarılara imza atan eski futbolcu Suat Kaya'ya, maç öncesi kulübün eski yöneticilerinden Ergun Gürsoy plaket verdi.

Arda Turan Arena'da

Galatasaray'ın Trabzonspor'la yaptığı maçı, İspanya'nın Atletico Madrid takımında oynayan milli futbolcu Arda Turan da statta izledi. Karşılaşma öncesinde stada gelen sarı-kırmızılı takımın eski kaptanı Arda Turan, maçı takip ettiği locada GSTV'ye yaptığı açıklamada, "Takımımızı desteklemeye geldik. Umarım iyi bir maç olur. Hem arkadaşlarımı sahada izlemek hem de onlara moral vermek istedim" dedi. UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turundaki Galatasaray-Chelsea eşleşmesini de değerlendiren milli futbolcu, "Galatasaray'ın olduğu her yerde umut vardı. Chelsea karşısında turu geçeceklerine inanıyorum. Dualarım Galatasaray'la. Zaten önemli olan buralarda yer alabilmek. Bu maçların keyfini çıkartmak lazım. Üst düzey oyunculara sahip bir takımız" şeklinde konuştu.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi Galatasaray Trabzonspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title