Haberler

EHF Hentbol Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda Dünya Seyirci Rekoru Kırıldı

Güncelleme:

EHF Hentbol Erkekler Avrupa Şampiyonası, Almanya'nın Düsseldorf kentinde dünya seyirci rekoru kırılan açılış maçlarıyla başladı. Fransa'nın Kuzey Makedonya'yı, Almanya'nın da İsviçre'yi mağlup ettiği karşılaşmaların oynandığı dev salonda 53 bin 586 kişi ile hentbolda dünya seyirci rekoru kırıldı.

EHF Hentbol Erkekler Avrupa Şampiyonası, Almanya'nın Düsseldorf kentinde dünya seyirci rekoru kırılan açılış maçlarıyla başladı.

EURO 2024'te Fransa ile Kuzey Makedonya'nın, Almanya ile İsviçre'nin karşılaştığı açılış maçları, futbol stadyumundan hentbol salonuna dönüştürülen MERKÜR Spiel-Arena'da oynandı. Fransa'nın, Kuzey Makedonya'yı 39-29 mağlup ettiği, Almanya'nın da İsviçre'yi 27-14 mağlup ettiği karşılaşmaların oynandığı dev salonda 53 bin 586 kişi ile hentbolda dünya seyirci rekoru kırıldı.

EURO 2024'te 24 ülke hentbol milli takımı mücadele ediyor. Düsseldorf'taki açılış gününün ardından şampiyona, Berlin (A ve D grupları), Mannheim (B ve E) ve Münih'te (C ve F) grup maçları ile devam ediyor. Köln'deki LANXESS Arena'da 28 Ocak'ta oynanacak final maçı ile birlikte 65 karşılaşma yapılacak olan turnuva ile EHF EURO tarihinde ilk kez bir milyondan fazla taraftarın hentbol salonlarında maçları izlemesi bekleniyor.

"Rüya gibi başlangıç, hentbolda nelerin mümkün olduğunu gösterdi"

EURO 2024 ile ilgili konuşan Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Başkanı Michael Wiederer, "Erkekler EHF EURO 2024 için rüya gibi bir başlangıç. Bir dünya rekoruyla başlamak, bugüne kadarki en büyük Erkekler EHF EURO'su olma özelliğini taşıyor. Avrupa Hentbol Federasyonu'nun hedefi, EHF EURO ürününü her yıl geliştirmek ve bu turnuva, hentbolda nelerin mümkün olduğunu göstermek için bir şablon görevi görecek" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Makedonya İsviçre Almanya Fransa Dünya Avrupa Şampiyonası Futbol Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title