Haberler

Sivas'ta Ki Boru Patlamalarının Nedeni Belli Oldu

Sivas'ta ki boru patlamalarının nedeni belli oldu Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas'ta bulvarı sular altında bırakan patlamanın nedeninin geçmişte kullanılan kalitesiz borular olduğunu söyledi.

Sivas'ta ki boru patlamalarının nedeni belli oldu

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas'ta bulvarı sular altında bırakan patlamanın nedeninin geçmişte kullanılan kalitesiz borular olduğunu söyledi.

SİVAS - Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas'ta bugün Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı'nı sular altında bırakan boru patlamasına, geçmişte kullanılan standart dışı boruların neden olduğunu söyledi.

Sivas'ta sabah saatlerinde Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzerinde bulunan içme suyu ana hattı borusu patladı. Patlayan borudan çıkan tazyikli su bulvarı göre çevirdi. Belediye ekiplerinin erken müdahalesi ile sular çekilirken, patlayan borunun değişimi için çalışma başlatıldı. Nüfus yoğunluğu olan beş mahallenin suyu kesildi.

Sivas'ta içme suyu hatlarında yaşanan boru patlamaları ile ilgili açıklama yapan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, patlamalara geçmişte kullanılan standart dışı boruların neden olduğunu belirtip, konuyla ilgili açtıkları davanın sürdüğünü kaybetti. Aydın açıklamasında, "Sivas genelinde eski asbest boruları, polietilen borularla değiştiriyoruz. Bu sorun 2005 yılından beri devam eden bir süreç. Ancak 2014'ten itibaren şehri büyük bölgesinde; Halfelik Kavşağı ve Halil Rıfat Paşa köprüsü arasında olan kısımda sürekli patlama oluyordu. Biz bu boruların analizini, laboratuvar testlerini yaptırdığımızda kullandığı malzemelerin hatalı malzeme olduğunu tespit ettik. ve Halfelik Kavşağı ile Halil Rıfat Paşa Köprüsü arasındaki boruların tamamını değiştirdik. İki gün önce patlayan ve dün gece de patlayan borular aynı firmanın ürettiği borular. Biz o firmaya dava açtık. Şuan hukuki sürecimiz devam ediyor. Buradaki borularda standart dışı çünkü patlama şekline dikkat edildiği zaman bu borularında orijinal polietilen olmadığını görüyoruz. Tabi hukuki süreç tamamlandığında belki bazı şeyleri telafi etmiş olacağız ama vatandaşın mağduriyeti, bizim belediye olarak bu konuda yaşadığımız sorunlar maalesef bertaraf edilemeyecek. Bu patlamaları da mahkemeye delil olarak sunacağız" dedi.

Standart dışı borular patlayabilir.

Aydın, içme suyu şebekesinde halen geçmişte kullanılan standart dışı borular bulunduğunu, bu nedenle önümüzdeki günlerde de olası patlamaların yaşanabileceğini belirtip, "Maalesef alt yapı işlerinin garantisi yok. Şehirde kaçak oranı minimuma indikçe şebekenin basınç oranı artıyor. Eskiden şehrimizde yüzde 65 oranında kaçak vardı. Şimdi biz bunu sürekli azaltıyoruz. Şuan yüzde 30'lardayız. Bunu azalttıkça kalitesiz olan yerler veya zayıf olan yerlerde bu tür sorunlarla karşılaşmak mümkün Burada maalesef malzemenin standart dışı olması buna asıl sebep. Bizi asıl mutlu eden dün ve bugün patlayan hattaki iki boru davalık olan firmadan alınan boru dolayısıyla bir gün biri patladı. O değiştirildi. Ertesi günde ikincisi patladı. Devamında farklı boru gözüküyor. İnşallah öyledir tabi tamamını bilmiyoruz. Ana sebep borunun kalitesi inşallah bu son olur diye temenni ediyoruz." Şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sivas Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title