Haberler

Şişli Belediyesi'nden Küresel Isınmaya Karşı Kampanya

Şişli Belediyesi, Küresel Isınmanın Etkilerine Dikkat Çekmek İçin Bir Kampanya Başlattı. "Damlaya Damlaya Çöl Olur" Sloganı ile Başlatılan Kampanyanın Tanıtım Toplantısında Konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Vatandaşları Azalan Su Kaynaklarını Dikkatli Kullanmaları Konusunda Uyardı.

Şişli Belediyesi, küresel ısınmanın etkilerine dikkat çekmek için bir kampanya başlattı. "Damlaya Damlaya Çöl Olur" sloganı ile başlatılan kampanyanın tanıtım toplantısında konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, vatandaşları azalan su kaynaklarını dikkatli kullanmaları konusunda uyardı.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda "Damlaya Damlaya Çöl Olur" kampanyasının açılışını yapan Sarıgül, küresel ısınma sorununa karşı ciddi tedbirler alınmaması durumunda önümüzdeki yıllarda dünyanın susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını söyledi. Bundan en fazla etkilenen ülkelerden birinin Türkiye olacağına dikkat çeken Sarıgül, su kaynaklarını daha ekonomik kullanmak ve israfı önlemek için Şişli'de yoğun bir bilinçlendirme kampanyası başlattıklarını açıkladı.

6 ay boyunca devam edecek kampanyada 2 milyon bilgilendirme broşürü dağıtılacağını ve Şişli'de 56 ilköğretim okulunda eğitim seminerleri verileceğini belirten Sarıgül, 85 sinema salonunda da özel hazırlanan bir kısa film gösterileceğini ifade etti.

Araç yıkama istasyonları başta olmak üzere ilçede su tüketiminin daha kontrollü yapılması için çeşitli düzenlemelere gideceklerini anlatan Sarıgül sözlerini şöyle tamamladı: "Küresel ısınmayı tetikleyen fazla enerji kullanımını en aza indirmek için kamuya açık yerlerden başlayarak tüm yurttaşlarımızın gerekli önlemleri alması için uyarıcı, bilgilendirici ve bilinçlendirici çalışmalara hız vereceğiz."

(MH-ED-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title