Haberler

Simsar Operasyonunun Futbola Sıçraması

Kamu İhalelerinde Yolsuzluk İddialarına Yönelik 17 Kişinin Gözaltına Alındığı ve 9 Kişinin Çıkarıldığı Mahkeme Tarafından Tutuklandığı Simsar Operasyonu Futbol Dünyasını da Karıştırdı.

Kamu ihalelerinde yolsuzluk iddialarına yönelik 17 kişinin gözaltına alındığı ve 9 kişinin çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı Simsar operasyonu futbol dünyasını da karıştırdı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFK) eski Başkanvekili R.Ö. görev yaptığı dönemde alınan disiplin kurulu kararlarında usülsüzlük yapıldığı iddialarıyla ilgili sorgulandı. Tutuklanan R.Ö.'nün emniyette yer alan tutanaklarında Türk futbolunu yakından ilgilendiren iddialar bulunuyor. Olaylı Bursaspor Beşiktaş maçının ardından Bursaspor kulübü eski başkanlarından L.K.'nın telefonla R.Ö.'yü arayarak "Beni ağlatmayın, cezayı vermeyin. Son maçımızı bari evimizde oynayalım" dediği öğrenildi.

R.Ö.'nün görüştüğü yöneticiler arasında Galatasaray A.Ş. Genel Müdürü A.S.'nin de bulunduğu iddia edildi. Olaylar çıkan Sakaryaspor- Beşiktaş maçından sonra R.Ö. ile görüştüğü tesbit edilen A.S'nin bir hafta Galatasaray ile karşılacak olan Beşiktaş'ı kastederek, "Artık bundan sonra ceza verirsiniz. Bu i.." dediği ve Beşiktaş'a ceza verildiği belirlendi.

Federasyonun o döneminde yönetime yakın futbolcuları da koruduğu ortaya çıktı. Disiplin kuruluna dosyaları gelen Sakaryasporlu Evren Turhan ile Vestel Manisasporlu kaleci Bülent Ataman için, Ankaragücü Başkanı C.A'nın "Bizim çocuklar" telefonu ile en az cezayı aldıkları iddia edildi. Muhalif olduğu dile getirilen Malatyaspor'un bir futbolcusu hakkında ise C.A.'nın, "O i...'ye iyi bir ceza ver aklı başına gelsin" talimatı verdiğinin tutanaklarda yer aldığı öğrenildi.

(BC-EKO-İY-İY-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title