Haberler

Siirt Eski Bakan Bağış: Pkk, Fetö, Dhkp-C, CHP Ile Işbirliği Yapıyor

Eski bakan Bağış: PKK, FETÖ, DHKP-C, CHP ile işbirliği yapıyorAK Partili eski Bakan Egemen bağış, referandum kampanyası için geldiği Siirt'te katıldığı panelde yaptığı konuşmada, CHP'yi terör örgütleriyle işbirliği yapmakla suçlayarak, "Hayırcılar PKK, FETÖ, DHKP-C milletin vicdanında...

Eski bakan Bağış: PKK, FETÖ, DHKP-C, CHP ile işbirliği yapıyor

AK Partili eski Bakan Egemen bağış, referandum kampanyası için geldiği Siirt'te katıldığı panelde yaptığı konuşmada, CHP'yi terör örgütleriyle işbirliği yapmakla suçlayarak, "Hayırcılar PKK, FETÖ, DHKP-C milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olmuş ana muhalefet partimiz CHP ile işbirliği yapıyor" dedi.

Siirt'te düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı sistemi ve Türkiye" konulu panele Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Limak Holding Yönetim Kururlu Başkanı Nihat Özdemir ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Siirt Ticaret Odası Başkanı Güven Kuzu ile işadamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri vatandaşlar katıldı.

AVRUPA VE CHP'YE SERT ELEŞTİRİ

Avrupa ülkelerini teröre karşı ikiyüzlü davranmakla eleştiren Bağış, CHP'yi de terör örgütleriyle işbirliği yapmakla suçlayarak, "Bu sistem parlamenter sistem değil, aşure sistemidir, çünkü gerçek parlamenterler sistemlerde meclisin yasaları, meclisten çıkan hükümetin yasaları ve yetkileri çok farklı olur. Ama bizdeki sistem Kenan Evren sistemidir. 80 darbesinden sonra davulu koymuş hükümetin boynuna tokmağı da elinde tutmuş. Bu sistemi değiştirmesek, bakın size çok açık net söyleyeyim; baba ile evlat biri cumhurbaşkanı diğeri başbakan olsun bir yıl sonra ister istemez birbirlerine düşerler. Gerçekten istikrarı güvence altına alacak, karar mekanizmalarını hızlandıracak bir sisteme kavuşmamız lazım. Bu paket Türkiye'yi uçuracak bir pakettir. Buna evet demek milli bir görevdir. Çünkü Allah korusun hayır çıkarsa; hem ekonomik hem siyası bir kaos ve kargaşa ile karşı karşıya kalırız. Barağını seven ülkesini seven evet demesi gerekir. Kimlerin hayır kampanyası yaptığına bakarsanız zaten olay net bir şekilde ortaya çıkıyor. Hayırcılar PKK, FETÖ, DHKP-C milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olmuş ana muhalefet partimiz CHP ile işbirliği yapıyor. Bu saydığımızla işbirliği yapıyor. Huzur için istikrar için bize bu sistem lazım, bunun için tüm hemşehrilerimizden rica ediyorum. Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi hayatında Siirt'in çok büyük önemi var. Hapis yatmasına sebep olan şiiri de Siirt'te okudu. Yüzde 86 ile meclise girerek Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanlığı'na da Siirt'ten girdi. Siirt'te yüksek bir oranda oy bekliyoruz. Bu tasarı meclisten görüşülürken yüzde 56,6 ile geçeceğini söylemiştim; ama şuan Türkiye'nin her tarafını geziyorum, yüzde 65'e doğru gidiyoruz" dedi.

NİHAT ÖZDEMİR: BENİ GÖZALTINA ALMAK İSTEDİLER

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Siirt Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı olan Nihat Özdemir, 17-25 Aralık sürecinde kendisinin de gözaltına alınmak istendiğini belirterek, o dönemde Cumhurbaşkanın dirayetli duruşuyla gözaltına alınmaktan kurtarıldığını söyledi. Türkiye'nin 2023 yılına gitmesi için çalışmak gerektiğini belirten İşadamı Özdemir, "17-25 Aralık'ta ben de bu işin içindeydim ve ortağım da bu işin içindeydi. 41 tane iş adamını gözaltına almak istediler. O zamanki Başbakanımız, şimdiki Cumhurbaşkanımız'ın dirayetli duruşu sayesinde gelip polislerin bizi gözaltına almasına mani oldular. Çünkü o gecede, 25 Aralık gecesinde yaşanan olayların gecesinde bir bir yaşamış neler olduğunu bilen bir değerli kardeşinizim. Bildiğiniz gibi 16 Nisanda Türkiye'yi yeni bir hükümet değişim yoluna hazırlık yapmak için referanduma gidiyor. Bakın sayın Bakın sayın Başkanım anlattı Türkiye'yi 2023 yılına çok değişime girdirmek için mücadele ediyoruz. Diyoruz ki inşallah 2023 yılında Türkiye'nin nüfusu 100 milyonlara ulaşacak bu hedeflerimizi dış güçler işte karşımıza getirdiler geziyi koydular. Karşımıza 17-25 Aralığı koydular. Yetmedi kendi askerimizi kullanarak kandırarak onlara değişik modeller vererek 15 Temmuzu yapmaya çalıştırlar. Ama biz yılmadık hepinizin bildiği gibi 2012 yılında model değiştirdik dedik ki ülkenin Cumhurbaşkanı halk seçecek, %52 ile seçildi. İnanın bunlar 3 Hava Limanı projesinin iptali için 1 dava açıldı. Birinde berat ediyoruz diğerlerini açıyorlar. Onu bitirtiyoruz başka açıyorlar bu açılan davaların tamamı, inanın Almanya kökenli, Fransa kökenli dış güçlerin dış milatların açtığı davalardır. Onun için hepinize 16 Nisanda önemli görev düşüyor. Gideceğiz Türkiye'nin büyük hedeflere ilerlemesi için bu sistem değişikliğine onay vereceğiz destek olacağız" diye konuştu.

Siirt Ticaret Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu da yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye için bir gereklilik olduğunu, bilhassa bürokratik oligarşiyi ortadan kaldıracağını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nihat Özdemir Egemen Bağış Siirt PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title