Haberler

Sığınma Evi'ne Başvuran Kadınların Sayısı Arttı

Diyarbakır Sosyal Hizmetler Müdürü Zülfi Toman, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Şiddet, Töre ve Namus Cinayetlerinden Kaçarak Kadın Sığınma Evi'ne Başvuran Kadın Sayısında Her Geçen Gün Artış Olduğunu Söyledi.

Diyarbakır Sosyal Hizmetler Müdürü Zülfi Toman, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde şiddet, töre ve namus cinayetlerinden kaçarak Kadın Sığınma Evi'ne başvuran kadın sayısında her geçen gün artış olduğunu söyledi. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü öğretim görevlisi Dr. Aytekin Sır ise, Hollanda'da Güneydoğu Anadolu'da yaşanan töre cinayetleriyle ilgili belgesel hazırlanıp öğrencilere derste izlettirildiğini belirterek, ''AB'ye girecek olan Türkiye'ye bu insanların bakış açısı nasıl olur?'' dedi.

Diyarbakır'da 'Kadına Yönelik Şiddet Hareketleriyle Töre ve Namus Cinayetlerini Önleme' konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya, Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, kaymakamlar, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay İsmet Erol, Milli Eğitim Müdürü Mustafa İlçe de katıldı.

Toplantıda konuşan Kadın Merkezi (KAMER) Başkanı Nebahat Akkoç, ''Töre cinayetleri ve kadına şiddeti önlemek için ilçelerde kadınların başvuracağı bir merkez oluşturulmalıdır. İlçe ve köylerde afiş dağıtılmalı, vatandaşlar bilinçlendirilmeli ve salon çalışmalarına başlanmalıdır'' dedi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü öğretim görevlisi Dr. Aytekin Sır da, bölgede yaşanan töre cinayetleri ve kadına yönelik şiddeti önlemek için bir dizi önlem alınması gerektiğini söyledi. Sır, ''Güneydoğu'da töre ve namus cinayetleriyle ilgili çekilen bir belgesel Hollanda'da öğrencilere ders olarak izlettiriliyor. AB'ye girecek Türkiye'ye bu insanların bakış açısı nasıl olur? Biz elimizden geleni yaparak töre ve namus cinayetlerini önlemenin çalışmalarına devam etmeliyiz'' dedi.

SIĞINMA EVLERİNE BAŞVURANLAR ARTIYOR

Diyarbakır Sosyal Hizmetler Müdürü Zülfi Toman da, Kadın Sığınma Evi'ne geçen yıla oranla bu yıl başvuran kadın sayısında artış olduğunu söyledi. Geçen yıl 32 kadının, bu yıl ise 51 kadının sığınma evine başvurduğunu belirten Toman, ''Bu yıl başvuran kadınlardan 26'sı eşi tarafından şiddete maruz kalmış, 5 kadınımız tecavüze uğramıştır. 11 kadınımız aile içi şiddette maruz kalmıştır. 9 kadınımız ise diğer illerden nakil edilmiştir. 14 kadın kendi isteği ile ayrılırken, 4'ü işe yerleştirildi, 18'i de ailesinin yanına döndü. Evimizde halen 12 kadın bulunuyor'' diye konuştu.

Muzaffer DURU/DİYARBAKIR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title