Haberler

SHP 3. Olağan Kurultayı Toplandı

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Bir Süreden Beri Varolan İki Partili Siyaset Anlayışının, Toplumda İki Kutuplu Bir Yapıya Yol Açtığını, Bu Yapıda 'Siyaset ve Husumetin Özdeşleştiğini' Savundu.

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, bir süreden beri varolan iki partili siyaset anlayışının, toplumda iki kutuplu bir yapıya yol açtığını, bu yapıda ''siyaset ve husumetin özdeşleştiğini'' savundu.

SHP 3. Olağan Kurultayı Anadolu Gösteri Merkezi'nde toplandı.

Kurultayda Divan Başkanlığı'na Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven seçildi.

Kurultay salonuna 1 Mayıs Marşı eşliğinde giren Karayalçın, partisinin 6 yıldan beri siyaset yapma anlayışını değiştirmeden yoluna devam ettiğini belirtti.

Karayalçın, solda birlik için hep çaba harcadıklarını anlatarak, 2006 yılında basına yansıyan bir ankette, CHP-DSP ve SHP'nin işbirliği yapmaları halinde iktidara geleceklerinin ortaya konulduğunu savunarak, ''Biz hep söyledik ama birileri kaçtılar. İktidara gelmeye cesaret edemediler'' diye konuştu.

SHP'nin Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik önerileri başta olmak üzere pek çok konudaki politikalarının ''birileri tarafından izlendiğini ve bir süre sonra dile getirildiğini'' öne süren Karayalçın, ''6 yıllık sürede birileri SHP'yi gözetip, taklit etmiştir. Birileri bizi gözetlemiştir ama bizim halk tarafından görülmemezi de engellemiştir'' dedi.

Murat Karayalçın'ın tek genel başkan adayı olduğu kurultayda 945 il temsilcisi oy kullanacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title